Кадър: Нова ТвПравителството предложи субсидия от 1 лв. с оглед

...
Кадър: Нова ТвПравителството предложи субсидия от 1 лв. с оглед
Коментари Харесай

Шефката на ПГ на ГЕРБ: Защо БСП толерират дарения от социално слаби, а са против дарения на фирми?

Кадър: Нова Тв

" Правителството предложи дотация от 1 лева с оглед публичните упования ". Това съобщи в " Здравей България " по Нова телевизия ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Тя напомни, че над 2,5 млн. българи са се произнесли с готовност, че желаят 1 лева дотация. " В рамките на този законопроект всяка партия внесе своите оферти ", посочи Дариткова.

" Освен Движение за права и свободи, които прудложиха 0 лева никоя политическа мощ не предложи друга дотация. В рамките на тази година ще проучваме дали с 1 лева могат да действат политическите партии. Ние поканихме Движение за права и свободи и те пристигнаха в ПГ на ГЕРБ и обсъдихме дотацията да бъде въпреки всичко 1 лвд. а не 0 лева.  и да се възвърне финансирането от юридически лица, което съществуваше до 2009 година ", посочи Дариткова.

На въпрос защо с Движение за права и свободи са се разбрали, а не са отишли на диалозите с Българска социалистическа партия Дариткова каза, че социалистите са ги поканили единствено на среща, с цел да водят пазарлъци. " Срещнахме се с Движение за права и свободи откакто видяхме техните законодателните оферти ", посочи водачът на ПГ на ГЕРБ.

В коментар на думите на Крум Зарков от Българска социалистическа партия, че това е атентат към демокрацията Дариткова сподели, че народна власт значи народовластие. " След като народът се произнесе на референдум не виждам опасност. Защо Българска социалистическа партия са извънредно толерантни към финансиране от малоимотни жители, а е срещу формалното финансиране от компании ", попита председателката на групата на ГЕРБ.

Водещата напомни, че в Съединени американски щати Хилъри Клинтън е върнала подаяние от Дарина Павлова и попита дали ще има описи в партиите на компании или лица, от които е неразрешено да се получават дарения. " В закона се изисква при огромни суми да се показва източника на средствата. Отговорността ще бъде на политическата партия дали да одобри едно подаяние или не ", посочи Дариткова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР