Кадър: Нова Тв`Под игото`` има историческа и художествена стойност. Според

...
Кадър: Нова Тв`Под игото`` има историческа и художествена стойност. Според
Коментари Харесай

Министър Вълчев: Днешните поколения четат твърде малко

Кадър: Нова Тв

`Под игото`` има историческа и художествена стойност. Според мен това не е направено за провокация, само че сигурно има и други способи да се пробуди ползата на децата към четенето, които съгласно мен би трябвало да научават нови думи. Днешните генерации четат малко и най-вече дребни текстове и си поддържат връзка с емотикони. Натрупването на познания и придобиването на функционална просветеност става с четене.

Това показа в студиото на ``Плюс-минус`` в ефира на Нова телевизия просветителният министър Красимир Вълчев във връзка с концепцията към 6000 архаични думи от романа на Иван Вазов да бъдат осъвременени, с цел да бъдат по-разбираеми за младежите.

По отношение на измененията във висшето обучение министър Вълчев съобщи, че няма по какъв начин едно висше учебно заведение да образова студенти, в случай че няма акредитация. Според него университетите у нас би трябвало да се усъвършенстват, защото преди време са били основани на правилото на специализацията.

,,Видяхте, пробвахме с крайната либерализация и това докара до голям брой университети и неползотворна конкуренция. Имаме доста пропуски в системата на висшето обучение, само че считаме, че най-важното е студентите, които са учили, да се реализират``, отбеляза Красимир Вълчев.

На въпрос за ниските заплати на младите преподаватели в университетите просветният министър уточни, че МОН не контролира заплатите, както го прави в междинното обучение, защото става дума за разнообразни модели сред висшето и междинното обучение и разясни, че възнагражденията на лекторите е в компетенциите на академичната автономност.

В умозаключение министър Вълчев показа, че с цел да имаме по-силно и качествено висше обучение е належащо университетите у нас да бъдат по-добре интегрирани в европейските академични мрежи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР