Кадър Нова твДокато в общeството няма ценностна критериална база по

...
Кадър Нова твДокато в общeството няма ценностна критериална база по
Коментари Харесай

Ерджан Ебатин: Обществото трябва да има нетърпимост към корупцията

Кадър Нова тв

„ Докато в общeството няма ценностна критериална база във връзка с корупцията, няма по какъв начин да има резултатност във връзка с битката с нея. Това не е допустимо да се случи, даже и да се смени моделът на избиране на ръководителя на КПКОНПИ. Тя ще бъде най-ефективна, когато в обществото има непоносимост към корупционни практики ”. Това разяснява депутатът от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин в студиото на „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ”.

„ Когато в нашето общество има цялостна непоносимост към тези неща, нито политическата система, нито органите, които се борят с корупцията, ще могат да заобикалят законите ”, безапелационен бе той.

„ Политическата система би трябвало да покаже воля за битка с корупцията. Мисля, че изборът на Сотир Цацаров е вярната стъпка в тази посока ”, сподели още Ебатин.

Относно финансирането на партиите и дебатът към размера на държавната дотация за тях, той разяснява: „ Това е тематика, към която обществото е сензитивно и по тази причина ние би трябвало да подхождаме доста отговорно. Това значи, че политическите партии не би трябвало да имат прикрит разговор между тях. Такъв разговор излезе нескрито, ние го открихме в публичното пространство ”.

„ Принципната позиция на Движение за права и свободи е, че политическите партии имат потребност от финансиране, защото те няма по какъв различен метод да действат. Има два метода за финансиране – или държавно, или отворено финансиране. Най-добре за обществото е да има държавно финансиране. Какъв ще бъде размерът на финансирането обаче не би трябвало да бъде предмет на скрити сделки сред партиите ”, уточни още Ебатин.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР