Кадър: Нова ТвДарението на Кирил и Георги Домусчиеви за разградската

...
Кадър: Нова ТвДарението на Кирил и Георги Домусчиеви за разградската
Коментари Харесай

Кметът на Разград: Братя Домусчиеви показаха отговорност към всички хора от региона

Кадър: Нова Тв

" Дарението на Кирил и Георги Домусчиеви за разградската болница е показателен жест за нашия град. Двамата са почетни жители на Разград и се ползват с уважението на разградчани. С това подаяние още веднъж потвърждават своята отговорност към всички хора от района ". Това съобщи по време на връчване на огромно подаяние на МБАЛ “Св. Иван Рилски “ от името на братя Домусчиеви кметът на Община Разград Денчо Бояджиев, пише  Gong.bg .

Заедно с президента на ПФК “Лудогорец 1945 “ Александър Александров и шефа на „ Биовет-клон Разград “ Теменуга Газдова кметът Бояджиев бе акредитиран от Кирил Домусчиев да връчи дарението.

Дарението се състои от две елементи. Бизнесмените ще дарят 250 000 лева за закупуването на PСR лаборатория за диагностициране на заболели от ковид, както и друга животоспасяваща инсталация.

Другата част се състои от защитни средства за медицинските лица: 2000 броя специфични защитни маски, 500 бр. защитни дрехи за еднократна и 100 броя за многократна приложимост в инфекциозна среда, 200 броя защитни очила, част от дарението са цифрови отдалечени термометри, Допълнително са закупени 1000 теста, които се чака да дойдат до дни.

Теменуга Газдова изясни, че дарението е за Разград, защото тук е главният цех на „ Биовет “, в който работят 800 индивида, тук е и „ Лудогорец “ и братя Домусчиеви желаят да създадат всички допустимо да се понижи опцията за разширение на болестта в района.

Александров добави, че е благородно да се подарява в естествени условия, е при спешни е освен това и моли всички, които имат опция, също да оказват помощ.

Изпълнителният шеф на МБАЛ “Св. Иван Рилски “ доктор Гечо Жеков характеризира дарението като доста значимо. Представи пред представителите на донорите готовността на лечебното заведение за посрещане на болестта. Вече са готови две отделения – да по-леките и по-тежките случаи. Сподели, че болничното заведение има потребност от закупуване на преносим рентген за белодробни проучвания и евентуално ще се търси опция да бъде обезпечен с финансовата част от дарението. Д-р Жеков съобщи още, че за работа с PСR лабораторията ще се изпратят лекари на образование.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР