Кадър: Нова телевизияСъпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов Такова

...
Кадър: Нова телевизияСъпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов Такова
Коментари Харесай

Атанасов: Над 10 г. България е била премиерска република, а сега е станала президентска

Кадър: Нова телевизия

Съпредседателят на „ Демократична България ” ген. Атанас Атанасов Такова съобщи в студиото на „ Неделята на NOVA ”, че " повече от 10 години България е била премиерска република, а в този момент е станала президентска ". 

„ Още първоначално, когато Борисов стана министър председател, камерите го бяха хванали на влизане в пленарната зала, да се обръща към депутатите и да споделя, че те са безделници. Това е неговото отношение към Народното събрание, към парламентаризма и към метода, по който се ръководи страната. Ние бяхме повече от 10 години премиерска република. Той еднолично вземаше значимите решения в страната ”, сподели още той.

„ Някак си, въпреки постепенно и трудно, Борисов си отива от политиката. Това се случва. Не му е прелестно - подскача, сърди се - в негов жанр. Хората, съвсем една година, по един или различен метод, стачкуват и дават знаци, че желаят радикална смяна в ръководството на страната ”, добави Атанасов.

Съпредседателят на „ Демократична България ” разяснява и думи на водача на ГЕРБ, който няколко пъти е казвал, че и Реформаторите са били част от неговото ръководство.

„ В момента, в който видяхме, че ни е излъгал, напуснахме обединението и ръководството. Това да си бил във властта и непринудено да подадеш оставка и да се оттеглиш от властта, би трябвало да бъде оценено ”, посочи Атанасов.  

Сега България обаче била „ президентска република ”, по наложителност, твърди още съпредседателят на „ Демократична България ”.

„ Крайно време е да въведем в целокупност действието на Конституцията. Съгласно член първи, България е република с парламентарно ръководство. Изключително значимо е да има настоящ парламент за естественото действие на страната, в който и да е миг ”, посочи той.

Относно съставянето на нов парламент, той сподели, че е въпрос на договаряния. Задачата на определените за политици била да се откри механизъм за сформиране на болшинство и държавно управление.

„ Убеден съм, че партиите на смяната, в случай че получат 121 депутати, да имат болшинство, би могло да се сформира съществено държавно управление. Една от значимите функционалности на идващото държавно управление на смяната би трябвало да бъде „ обезкалинчването ”, безапелационен е Атанасов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР