Кадър: Нова телевизияПовече от 200 жители на местността Коджа тепе

...
Кадър: Нова телевизияПовече от 200 жители на местността Коджа тепе
Коментари Харесай

Повече от 200 варненци излязоха на протест заради изсичане на гората в региона

Кадър: " Нова телевизия "

Повече от 200 поданици на местността Коджа тепе край Варна излязоха на митинг поради изсичане на гората в района, оповестява " Нова телевизия ". Според жителите на местността изсичането на боровите гори е нелегално, защото те засадени със защитна цел срещу свлачища.

За терена има капиталово желание за градеж на 44 еднофамилни къщи, а отпадните води от тях ще се изливат в близкото дере. До този миг са изсечени към 5 декара, като съгласно локалните хора следва изсичане на още най-малко 20.

Протестиращите са организирали подписка и са алармирали всички институции, с цел да им бъде обърнато внимание. Местните хора бяха безапелационни, че изсичането на гората би трябвало да спре. В противоположен случай митингите ще продължат.

„ Тази гора е защитна, тя е направена по механически план, с цел да се защищава от ерозия, абразия и свлачища. Задаваме въпроси към Регионална инспекция за опазване на околната среда по какъв начин изсичането няма да нанесе вреди ”, сподели Валерия Тончева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР