Кадър: Нова телевизияКойто толкова много държи на представително управление в

...
Кадър: Нова телевизияКойто толкова много държи на представително управление в
Коментари Харесай

Симеонов за гласуващите в чужбина: Който иска да участва в избора, да си хване самолета и да дойде

Кадър: " Нова телевизия "

" Който толкоз доста държи на представително ръководство в България и желае да взе участие в избора на това ръководство, да си хване самолета и да пристигна в България. Няма друго решение ". Това съобщи в ефира на утринния блок на " Нова телевизия " водачът на НФСБ Валери Симеонов във връзка гласуването на българи в чужбина.

По никакъв метод не би трябвало да се позволяват промени в изборните правила в последния миг. Промените, които президентът стартира за гласуването по пощата, не подсигуряват условията за загадка на вота ”. Това съобщи водачът пред Нова телевизия на НФСБ Валери Симеонов.

„ У нас няма никаква процедура за това. В Съединени американски щати и в други страни е позволено, само че то не е толкоз просто. Това би трябвало да се каже на хората ”, коментира Симеонов.

" Гласуването по пощата не е просто. Там би трябвало да има някаква преписка. Държавата би трябвало да ти изпрати документи и идентификационен номер, с който ти да гласуваш и да е ясно, че не е сменен твоят избор. За да се направи това, страната би трябвало да знае адреса ти ”, разяснява той.

По думите му няма безусловно никакво време за организирането на такова гласоподаване, нито процедура, нито нормативна база. „ Времето е прекомерно малко и това прави гласуването по пощата екзотична мярка ", счита Валери Симеонов.

„ Тази концепция, както и предлагането за видеонаблюдение при броенето на бюлетините, имат една цел – да се удовлетворят настояванията на хората, които стачкуваха на улицата, само че в случай че ги изпълниш, още веднъж може да си подлаган на рецензия ", посочи лидерът на НФСБ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР