кадър нова нюзВ Държавната консолидационна компания е пълно с нарушение,

...
кадър нова нюзВ Държавната консолидационна компания е пълно с нарушение,
Коментари Харесай

Министър Петков: В Държавната консолидационна компания е пълно с нарушение, търсим нови управители

кадър нова нюз

В Държавната консолидационна компания е цялостно с нарушаване, търсим нови шефове. Това заяви на брифинг икономическият министър от служебния кабинет Кирил Петков.

Намерихме голям брой противозаконни дейности. Всички тези процедури - без търг и конкурс, които са текли, за нас са неприемливи. В момента тече конкурс, с цел да бъдат назначени хора в Управителния съвет ", уточни той. И добави, че е неприемливо хората, които са взели участие в тези решения, да продължат своята активност.

Стана ясно и, че Петков е назначил краткотрайно изпълняващ екип на борда на ДКК. „ Моите назначения са изцяло законни като принципал ", посочи министърът.

На въпрос дали се готви за политически план, Петков съобщи, че няма да се разсейва с политически тематики, тъй като има работа за извършване.

Той разгласи още, че Министерски съвет е приел стратегията " Общини без корупция ".

„ От доста дълго време такава тактика не е въвеждана на равнище локална власт. Проблемът е, че вложители, които желаят да влагат в България, виждат корупцията като максимален риск за тях. Вече 4 общини желаеха да са първите без корупция. Виждаме конкурентост ”, сподели Петков.

По думите му по този метод вложенията у нас ще се усилят.



Той разяснява и актуализацията на бюджета.

„ Всяка смяна на мярката 60/40 може до докара до закъснение на парите за бизнеса ", разясни министърът на стопанската система.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР