Кадър NOVA NEWSЗам.-кметъ на София направи коментар за мерките срещу коронавируса

...
Кадър NOVA NEWSЗам.-кметъ на София направи коментар за мерките срещу коронавируса
Коментари Харесай

Зам.-кметът Барбалов: Засега не предвиждаме в София да се носят маски на открито

Кадър NOVA NEWS

Зам.-кметъ на София направи коментар за ограниченията срещу коронавируса и разгласи дали ще вкарат наложително носене на маски и навън в столицата.   Мерките, които се разискват и вкарват, са за да се понижи броят на инфектираните, с цел да може извънредно да се пребори рецесията. Това каза Дончо Барбалов, зам.- кмет по финанси и опазване на здравето на София.

Той добави, че контролът е засилен, следи се непрекъснато спазването на рисковите места, пазари, магазини, заведения, молове, като на този стадий не се планува въвеждане наложително носене на маски навън.

Зам.-кметът осведоми, че столичният бюджет ще бъде ориентиран към инфраструктура, градеж на нови детски градини. Ще се ремонтира трасето на трамвай №5, без това да визира платната за коли по бул " Цар Борис III ".

В рамките на 4-5 години новите детски градини ще допринесат за края на липса тук-там, безапелационен бе той.

Относно преместваемите търговски обекти стана ясно, че Столична община няма да пести средства за премахване на всички, които са противозаконни или неизрядни.

Дончо Барбалов осведоми, че градският транспорт е претърпял максимален спад от началото на Коронавирус рецесията.

Той добави, че при техническите прегледи ще се издават стикери за категория. В дните с високо замърсяване ще бъде лимитиран достъпа на коли с по-ниска категория в центъра на столицата, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР