Кадър: Мария Захарова, ФБГоворителят на Кремъл Мария Захарова отправи остра

...
Кадър: Мария Захарова, ФБГоворителят на Кремъл Мария Захарова отправи остра
Коментари Харесай

Мария Захарова се възмути от Манхатън: Катастрофа. Заприлича на фавела

Кадър: Мария Захарова, ФБ

Говорителят на Кремъл Мария Захарова насочи остра рецензия към управата на Ню Йорк поради положението на Манхатън.

Там са се появили будки за храна навън, които не се нравят на Захарова.

Ето какво написа тя във Facebook:

" Толкова доста обичам Манхатън. Но това, в което е трансфорат е извънредно. На улиците са се появили, както ги наричат ′′тераси ". Това са отворени или полуотворени кабини с парчета шперплат и пластмаса, които ресторантите са основали, за тези които нямат документ за имунизация. Идеята евентуално е добра, само че осъществяването ѝ е злополука. Повтарям, това е самият център на града. Минаването около " новата нормалност′′ е невероятно. Асоциацията е една - favelas.* "



 

*Фаве́лата (на португалски: favela) е гъсто заселен квартал в градовете на Бразилия, постоянно ситуиран на скатове на хълмове и планини.

Жилищното и публичното строителство в тях е без градоустройствен план, отсъства развита градска инфраструктура, а поради бедността е високо нивото на престъпността.

Много от актуалните фавели са зародили през 1970-те години в резултат на ускоряването на обедняването на популацията и урбанизацията в Бразилия.

Фавели има в множеството крупни градове на страната, преди всичко в най-населения град Сао Пауло. Броят им в Рио де Жанейро е по-малък, само че разположението им в съседство със скъпи туристически и жилищни квартали ги прави по-известни.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР