Кадър: КСТВСеверна Корея отново прикова вниманието на света с това,

...
Кадър: КСТВСеверна Корея отново прикова вниманието на света с това,
Коментари Харесай

Япония под тревога: Северна Корея изстреля 2 ракети в Японско море

Кадър: КСТВ

Северна Корея още веднъж прикова вниманието на света с това, което умее да прави. Военните в страната са изстреляли поне две ракети в Японско море, оповестиха от Япония, Южна Корея и Съединените щати.

Според Сеул изстрелването е станало от източните крайбрежия на прилежащата страна.

Властите в Токио свикаха незабавно съвещание на Националния съвет за сигурност, а министър председателят Йошихиде Суга уточни, че ракетите не са паднали на японска територия, нито в изключителната икономическа зона на страната.

Високопоставен американски представител съобщи, че военни и чиновници на разузнаването се пробват да дефинират вида и обсега им. От Вашингтон също по този начин оповестиха, че прегледът на новата администрация на политиката по отношение на Северна Корея е в последната си фаза и идната седмица тя ще бъде разисквана със съветници по националната сигурност от Япония и Южна Корея.

По-късно японският министър председател сподели, че изстреляните ракети са били балистични. Йошихиде Суга съобщи, че Токио показва сериозен митинг пред Пхенян и изрично осъжда този акт.

" Изстрелването заплашва мира и стабилността на нашата страна и района и е намерено нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", съобщи японският министър председател след изключителното съвещание на Съвета за национална сигурност.

Първата ракета е била пусната малко след 7 часа локално време, а втората след към 20 минути, оповестява организация Киодо. Прелетели са към 430 километра и не са нанесли никакви вреди при рухването си в морето.

За финален път Северна Корея изстреля балистични ракети през март 2020 година, написа обстоятелства.бг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР