Кадър: Канал 3За епидемия от грип е рано да се

...
Кадър: Канал 3За епидемия от грип е рано да се
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Грипът се развива за 2 часа от пълно здраве

Кадър: Канал 3

За зараза от грип е рано да се приказва, а с изключение на у нас, разпространението на заболяването закъснява в цяла Европа. И въпреки всичко грипната зараза тази година се чака да стартира още този месец, а пикът да е в края на февруари, показва Анна Ангелова в репортажа си в Канал 3.

Първите 10 случая на болестта към този момент са факт. Първите случаи бяха регистрирани в Бургас, където 2 тригодишни деца заболяха от грипа H 1, прочут още като " Бризбейн ". А преди Коледа бяха открити и 2 случая на грип от вида Н3 " Канзас " в столицата – още веднъж измежду деца – на 7 и 13-годишна възраст. Навръх Нова година още 2 деца от София – на 4 и 12 години, бяха инфектирани със свински грип и различен, прочут като " Виктория ". С това остарялата година завърши, а още на третия ден от 2020-а бяха открити 3 случая на грип – още веднъж в София и един, доказан като свински грип, в Бургаска област. 

" Грипът се развива за доста малко време, от цялостно здраве в границите на 2 часа получаваш следните признаци: повишение на температура, мощни болки в мускулите, мощни болки в ставите, главоболие или суха непродуктивна кашлица ", показва пред Канал 3 проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център за заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ).

" Лично аз не поучавам като вдигнеш температура и се разболееш, да тръгнеш по тролеите и да се разхождаш, или да вършиш " значима работа ". Когато целият народ почива по празниците нямаше толкоз незабавна работа, а сега, в който се разкашлят, вдигнат температура, и потеглят да правят " неотложните " си задания. 

Лекарите напомнят, че поддържането на ръцете е доста значимо, тъй като те са главен източник за предаване на вирусите. И поучават постоянно да мием ръцете си и то единствено със сапун и топла вода, а китайски учени откриха, че грипът устоя единствено 30 секунди против тези мощни оръжия.

" Обикновено дори възпитаните хора кихат и кашлят в ръка, а след това подават ръка да се здрависват. Именно това е един от огромните проблеми на разпространяването на грипа. Това преди 5 години не се знаеше, само че в този момент към този момент тези ограничения се взимат ", акцентира проф. Кантарджиев.

Основен метод за профилактика са противогрипните ваксини, а те бяха налице в аптеките още през есента. Организмът ни се нуждае от 21 дни, с цел да построи отбрана против другите варианти на грипа. Специалистите предлагат още да се храним здравословно, да одобряваме повече витамини, а също и да отделяме повече часове за здрав сън, който ускорява имунитета. Сред препоръките им са още да проветряваме пространствата, да носим маски и да заобикаляме места, на които се събират доста хора .

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР