Кадър Канал 3От гледна точка на ситуацията, случаят с протестите

...
Кадър Канал 3От гледна точка на ситуацията, случаят с протестите
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Медицинските сестри за мен искат нещо, което няма как да бъде изпълнено. Някои взимат над 2 000 лева

Кадър Канал 3

От позиция на обстановката, казусът с митингите на учителите и медицинските сестри е напълно друг. Учителите са в бюджетната сфера, до момента в който при медицинските сестри- те просто са работещи в едни търговски дружества- частни и държавни. Те получават своите приходи от заработка, от минали и лекувани заболели през съответни клинични пътеки. Там, с цел да се получи заплата било то на доктор, или на здравна сестра, просто би трябвало да се проработи от лечебното заведение, сподели в предаването " Денят с Наделина Анева ” по Канал 3 Менда Стоянова.

Министерство на здравеопазването се опита да направи методика за метода, по който би следвало да се образуват заплатите на медицинските служащи, само че никой не може да задължи шефовете. Ако шефът желае една болница да се развива и да работи повече, тя ще подтиква медицинския личен състав и не би могъл министъра да ги задължи. Това, което се направи тази година е, че се наляха в системите на болничното заведение близо към 80 милиона. Те може да са изхарчени за заплати, само че те не могат да бъдат дадени по различен метод, с изключение на по повишение цената на клиничните пътеки, сподели още тя.

Медицинските сестри за мен желаят нещо, което няма по какъв начин да бъде изпълнено от Министерство на здравеопазването, или от държавното управление. Има медицински сестри, които получават над 2000 лв. заплата и то освен в частните, а и в държавните, в които има задоволително заработки и има доста пациенти, съобщи Менда Стоянова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР