Кадър: Канал 3Нуждаем се от единение, и затова искам чрез

...
Кадър: Канал 3Нуждаем се от единение, и затова искам чрез
Коментари Харесай

Мариус Донкин: Къде е българската интелигенция в този момент като коректив?

Кадър: Канал 3

Нуждаем се от единство, и по тази причина желая посредством спектакъла " Нова земя " да засегнем този въпрос: къде е българската интелигенция в този миг? Тя е извънреден коректив, тя би трябвало да бъде отглеждана, да я има, тя би трябвало да бъде защитавана. Това съобщи шефът на Народния спектакъл " Иван Вазов " Мариус Донкин в " Денят онлайн с Наделина Анева " по Канал 3 за подготвяния нов театър по вазовия разказ " Нова земя " за идното честване на 170-годишнината от рождението на класика.

" Искам този въпрос да се зададе и за това, че интелигенцията като коректив няма никакви ползи - във финансите, в политиката, във властването. Тя е коректив, същински, извънредно значим и нужен, което липсва в нашия живот през днешния ден ", акцентира артистът.

По думите му интелигенцията " може да бъде образец с това, че отстоява ползите на този народ ". Важното е тази интелигенция да даде образец на всички нас сега. За идната 170-годишнина от рождението на Вазов желая да осъществяваме неговия разказ " Нова земя ". Кой знаеше за този разказ, унищожен още когато се е появил? В него се приказва за един извънреден стадий - Съединението на България, който е удостоверение за единението на народа ", разгласи Мариус Донкин.

На въпрос на водещата Наделина Анева по какъв начин се усеща Стефан Данаилов, който предишния понеделник във Варна игра в продукцията  на Народния спектакъл " Актрисата " броени дни след интервенцията поради тежка травма, Мариус Донкин отговори: " Стефан Данаилов мисля, че е в еуфория и по тази причина е добре! Няма умрял артист сред 7 и 9 ч. (вечерта)! Дълбоко бяхме уверени всички, че трябваше да го създадем този жест за него ", сподели още шефът на Народния спектакъл.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР