Кадър Канал 3БСП скочи срещу Цвета Караянчева заради изявлението й

...
Кадър Канал 3БСП скочи срещу Цвета Караянчева заради изявлението й
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ размениха крошета заради изявлението на Караянчева срещу президента

Кадър Канал 3

Българска социалистическа партия скочи против Цвета Караянчева поради изказването й против рецензиите на президента.

От името на социалистите Валери Жаблянов я укори, че няма по какъв начин да приказва от името на всички, заяви Канал 3.

" Ние възразяваме против Вашето държание и против опита да дадете отговор от името на целия парламент. Вие сте декларирали, че в Народно събрание участват разнообразни групи, т.е. вие сте представител на ГЕРБ в тази ситуация и не можете да изразите такава групова оценка ", скочи заместник-предедателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов. Той изреди образци, с цел да обори изказванието на Караянчеа, че президентът разрушава престижа на Народното събрание.

Сред тях уточни и отсъствието на премиера Бойко Борисов от дебатите и гласуването на вота на съмнение.

" Неговото неявяване срутва престижа на Народното събрание и републиката, оценката на президента е вярна ", отсече Жаблянов.

Оценката на президента беше вярна, съобщи той.

В отговор последва декларация от ГЕРБ. Шефът на депутатите на ръководещата партия Цветан Цветанов отбрани Цвета Караянчева за вярната реакция с вчерашното изказване против Румен Радев.

" България е парламентарна република и опитът за систематичното унижение на Народното събрание не прави чест на президента. Той способства за разделянето на нацията и опълчването, отсече Цветанов.

" Що се касае до желанието на господин Жаблянов, че министър председателят би трябвало да бъде за гласуването, той извършва уговорките си по председателството, даже в момента  лети за форума в Давос ", разясни Цветанов.

И прикани " да дадем заслуженото на премиера и неговото водачество, което има в Европейски Съюз ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР