Кадър: Канал 3Абсурдно е да искаш вот на недоверие за

...
Кадър: Канал 3Абсурдно е да искаш вот на недоверие за
Коментари Харесай

Румен Петков: Абсурдно е БСП да иска вот на недоверие за нестартирала дискусия

Кадър: Канал 3

Абсурдно е да искаш избор на съмнение за нестартирала полемика. А излизането от пленарната зала в Народно събрание е неуместно. Така водачът на АБВ Румен Петков оцени в " Офанзива с Любо Огнянов " по Канал 3 взетото решение Българска социалистическа партия да желае избор на съмнение към кабинета поради здравната промяна, както и излизането на депутатите на опозицията от пленарна зала. 

" Това е неуместно - Народното събрание работи два дни в седмицата. И огромната част от самите депутати на Българска социалистическа партия схващат, че е несериозно, и мърморенето е налице, само че това си е техен проблем ", сподели водачът на АБВ.

 

" Първо започва полемика за здравната промяна. Ние готвим наша визия за вероятностите на опазването на здравето, тъй като сегашната система е обърната към финансите, а не към пациента. Нужна е визия за 15-20 година напред ", уточни Румен Петков.

 

Той оспори тезата на Корнелия Нинова, че с кворума в Народно събрание Движение за права и свободи " с един патрон е умъртвила два заека - и ГЕРБ, и Патриотите ". " С изваждането на депутатите Българска социалистическа партия направи Движение за права и свободи определящо. За страдание Българска социалистическа партия направи Движение за права и свободи основния фактор, който избавя институционалния мир в България ", съобщи той в " Офанзива с Любо Огнянов ".

 

За вероятността президентът Румен Радев да се насочи към основаване на партия след апела си за единство, Румен Петков сподели: " Не мисля, че може да се прави прилика (с Георги Първанов и АБВ), още повече че има Комитет " Единение " с престижи, индустриалци, учени. Това е конструкция с 4-годишна история, която не просто има призванието, а има човешкия, нравствения капацитет да приказва за единство и мисля, че това е пътят да се намерят основите, от които да се оттласнем. А не всеки идващ мандат да стартира с пренаписване на учебника по история ", сподели Румен Петков.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР