Кадър: Канал 3Реагирахме остро за болничните и двата синдиката. Нямаше

...
Кадър: Канал 3Реагирахме остро за болничните и двата синдиката. Нямаше
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Няма да протестираме заедно с КТ Подкрепа другата седмица

Кадър: Канал 3

" Реагирахме остро за болничните и двата синдиката. Нямаше съвещания, само че бързо беше оттеглена. Това е нашето противоречие с тази политика и сме в протестна подготвеност. считаме, че напрежението спадна след изявлението на премиера и би трябвало да се види какво ще стане в този месец когато би трябвало да се внесат ограничения, с цел да се оправим с казуса с подправените болнични ". С тези думи стартира присъединяване си в предаването " Офанзива " с Любо Огнянов по Канал 3 президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Другата седмица няма причина да " изпускаме напрежението ”, отдръпването не значи решение на проблемите. Продължаваме дружно с нашите претенции, само че няма да протестираме дружно с КТ " Подкрепа ". По-другата обаче не се знае ", сподели той.

" Половината страни членки от първия ден на болничните служителя получава пари. Няма очаквателен интервал. По-бедните страни нямат подобен интервал. Другите страни имат, само че след това заплащат много повече. На 95 % са същински болните хора, от тези, които дават болнични ", съобщи Димитров.

" Работодателите споделят доста неща, само че не са правилни. До 7 дни общата сума, която се заплаща е 10 %. От 8 до 14 или 15 до 30 дни се заплащат повече, т.е. болница. Там се лъже по-трудно. В понеделник работна група на двата синдиката ще образува нашите претенции. Мисля, че е по-добре да има доктор, който да подкрепи бързо процеса на верификация на болничния. Възстановяването на потенциала на Национален осигурителен институт е по-важно. Там има специалисти, които могат да открият дали нещо неправилно се случва с болничния ", показа водачът на КНСБ. 

" Трябва да се понижи отминалостта – на втората година, а може и по-рано да има наложителна инспекция от Национална агенция за приходите какво плащаш и в какво положение си. 350 лева минимална пенсия би трябвало да се стигне до 2022 година Беше наше предложение да създадем по-голяма стъпка към това през тази година. Трябва по-бързо да порастват минималните приходи, минималната заплата не стига. Минималната заплата, би трябвало да бъде увеличена с 15-20 %, само че това не стана през тази година и за това има напрежение ", разяснява той.

В проект 20/30 няма ясно сложени цели. Трябва да има цел България да доближи най-малко 75 % от Брутният вътрешен продукт и приходите да бъдат по отношение на средноевропейските. Не е ясно по какъв начин ще се развива промишлеността, нито къде хората би трябвало да знаят повече, с цел да получават повече. Това е много нездраво и би трябвало да се преработи напълно.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР