Кадър: Канал 3Напрежението у хората. Това, че все още има

...
Кадър: Канал 3Напрежението у хората. Това, че все още има
Коментари Харесай

Маноил Манев: Грешките на полицията и провалилата се интеграция на малцинствата доведоха до ситуацията в Габрово

Кадър: Канал 3

" Напрежението у хората. Това, че към момента има хора, които са над закона, грешките на полицията, в това число груби неточности с подценяване на обстановката и най-много дълго провалялата се интеграция на малцинствените групи. За която всички носят отговорност – политици, държавници, просветителни структури, ромски водачи, които дълго време заблуждаваха, че те ще бъдат фактори. Неправителствени организации ".  Това са аргументите за напрежението е ексцесиите в Габрово съгласно депутата от ГЕРБ и член на вътрешната комисия в Народното събрание Маноил Манев.

" Всички имаме виновност. Лошото е, че и в този момент сега ние продължаваме да вършим всички прагматични заключения, само че не е и генералният извод, че такова противостояние не е потребно, а е рисково. И правеното на политика върху това е като хоро върху пехотни мини ", добави националният представител в предаването  " Всичко коз "  по Канал 3.

Той бе безапелационен, че няма връзка сред оставката на шефа на ОДМВР-Габрово и политическите оставки, които бяха хвърлени в последните дни и седмици. Според него шефът на полицията е имал доста пропуски в работата си – от предварителната защита, до управлението на митинга.

" Лошо, доста неприятно " – това бе оценката му за следствията от митинга – опожарените къщи и окървавените публицисти.

" Има неточности и като ги има, те би трябвало да се поправят бързо ", добави Манев.

" Местната власт би трябвало да има и принадлежности, с изключение на отговорности. Имаше такива опити за законодателни начинания. Предполагам, че ще се доближи до такива решения. Що се отнася до контрола, би трябвало да се направи един по-сериозен и спокоен разбор. Инцидентът демонстрира, че има проблеми, само че в този момент на гореща глава не трябва да вършим генерални разбори. Аз настоявам, че в Габрово, спрямо други градове, ромското население е доста малко. И Габрово е спокоен град.

Проблемите са доста. И са съществени. Всички български жители въпреки всичко имат някакви права. И отговорности, и тук би трябвало да се концентрираме ", сподели още Манев.

Той изясни и че са налице данни, че има и политическа интервенция в митингите в Габрово.

" Има забележими моменти, в които някой се пробва да основава и там неща, само че хубавото е, че към този момент има реакция от страна на Министерство на вътрешните работи ", разгласи още Манев, като не се нае да каже дали Българска социалистическа партия или някой различен стои зад това.

Той бе безапелационен, че не е вярна информацията, че ще бъде спиран интернета в Габрово.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиш
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР