кадър и видео ПетелЗа 13 ден граждани се събраха в

...
кадър и видео ПетелЗа 13 ден граждани се събраха в
Коментари Харесай

Протестът в София премина под формата на шествие. Няма провокации и напрежение

кадър и видео " Петел "

За 13 ден жители се събраха в центъра на София. Хората не престават да упорстват за оставките на държавното управление, основния прокурор и премахване на корупцията от властта.

Тази вечер митингът мина под формата на шествие. Началната точка беше Министерският съвет. Протестиращите минаха около Съдебната палата, през " Витошка ", около Ректората, стопираха за малко през Орлов мост, където блокираха придвижването за малко, по-късно стопираха пред постройката на Българска национална телевизия и останаха там за към 20 минути. Със викания желаеха оставката на генералния шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков. След това още веднъж се върнаха пред Министерския съвет.



Протестите в столицата започнаха малко преди обяд с обсада на площада към постройката на Народното събрание.

" В 11 без 10 протестиращите блокираха придвижването по бул. " Цар Освободител ".

Новината,че вотът на съмнение към кабинета е отритнат бе посрещната с химна.

" Никой не е очаквал да падне държавното управление, само че ние ще продължим, до момента в който това се случи. Няма метод да се откажем.Тези хора би трябвало да се разкарат от тази страна ", съобщи един от протестиращите.

Неформалните уредници на митингите - триото Бабикян, Минеков и Хаджигенов оповестиха, че хората по площадите към този момент са дали своят вот избор на съмнение към ръководещите.

В ранния следобед на митинг излязоха и от придвижване " Боец ". Те се събраха пред столичен ресторант в региона на НДК. Заведението стана известно около следствието на Антикорупционния фонд с името " Осемте джуджета ", в което се твърди, че със съдействието на следователи и държавни институции е конфискуван бизнесът на Илия Златанов. Прокуратурата стартира инспекция по изнесените данни. По време на митинга още веднъж беше поискана оставката на основния прокурор.

След 19 ч. митингът още веднъж се придвижи на Триъгълника на властта. Протестиращи още веднъж блокираха придвижването по булевардите " Цар Освободител " и " Дондуков ".

" Хората просто са недоволни, тъй като това са прекомерно доста години на едно такова потребление, на едно задкулисие. Не се ползват решения на проблемите, не се търсят решения - всичко се замаскира и се замита ", счита Елена Николова.

" Няма да ни залъжат с опитите да ни показват някакъв различен кабинет, зад който още веднъж продължава да прозира същото политическо театро ", споделя Георги Еленков.

Протестиращите декларират, че не са склонни за взаимни отстъпки и ще продължат да упорстват за настояванията си.

Ситуацията пред Министерския съвет сега е спокойна. Засилено остава полицейското наличие в региона. / Българска национална телевизия

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР