Кадър и видео: Novini.bgПреди няколко дни Европейската комисия одобри пилотен

...
Кадър и видео: Novini.bgПреди няколко дни Европейската комисия одобри пилотен
Коментари Харесай

Андрей Новаков: България трябва да е в Шенген още утре

Кадър и видео: Novini.bg

„ Преди няколко дни Европейската комисия утвърди пилотен план против подправените вести с бюджет от 2,5 млн. евро. Всяка българска медия ще може да кандидатства по плана, който започва от пролетта на 2020 година “.

Това осведоми в Страсбург евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

„ Надявам се всяка българска медия да прояви интерес и да наеме хора и специалисти да наблюдават за подправени вести, които ни заливат непрекъснато “, сподели пред кореспондент на Novini.bg Новаков. Той описа, че е чел в това число и за себе си най – разнообразни нелепици.

Новаков изясни какво ще предприеме и за пакет „ Мобилност “. По думите му е почнал образуване на срещи с шефове на няколко производители от Германия, Швеция и Холандия. „ Оказва се, че български изпращач е един от клиентите на холандска компания “, заяви Новаков и изясни, че има съответни хрумвания. „ Ще защитим интереса на българските превозвачи “, увери той.

Относно това дали ще бъде призната България в Шенген, Андрей Новаков се оказа, че някой път не е задоволително да се купи техника, да изпълниш изискванията и да се има политическа воля. „ За мен България би трябвало да влезе в Шенген на следващия ден “, добави той и разясни: „ Аз мисля, че е заслужено по отношение на всички “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР