Кадър и видео: Нова Тв, vbox7.comКъм този момент базовото репродуктивно

...
Кадър и видео: Нова Тв, vbox7.comКъм този момент базовото репродуктивно
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Минимум 25 хиляди души ще са болните до края на септември

Кадър и видео: Нова Тв, vbox7.com

„ Към този миг базовото репродуктивно число е доста покрай 1, което значи, че епидемията тъпче на едно място. Тя нито се популяризира, нито се свива. Сметките ми се сбъдват, тъй като зад тях стои мощната доктрина, която се назовава " Синергетика ". Дългосрочно нещата обаче не седят доста добре. Най-малко 16 000 души ще са болните в края на август и 25 000 в края на септември. В края на тази седмица чакам 14 000 заболели ". Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” по Нова Тв проф. Николай Витанов от Националния действен щаб.

Той добави, че броят на записаните заболели се умножава по 8 и по този начин става явен броят на хората, които са се срещали с заболяването. За септември нямало риск за здравната ни система. Това което стана ясно е, че тя работи, счита проф. Витанов.

" Здравната ни система би трябвало да се приготви, тъй като след края на септември нещата няма да наподобяват толкоз добре. Засега се търпи растежът на болестта, само че с мудни темпове се усилват нещата и в случай че се натрупа - ще стане неприятно. Ако здравната ни система обаче се приготви - ще се оправи ", акцентира проф. Витанов.

По думите му щабът сега не се вижда доста, само че той си работи. Засега италианският модел не се чака. Здравната система няма да издържи единствено, в случай че се намесят външни фактори. Тази рецесия е един котлон, който е доста мощен и тенджерата може доста бързо да заври, изясни още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР