Кадър и видео: ЕврокомПроф. Иван Чалъков се изказа ласкаво за

...
Кадър и видео: ЕврокомПроф. Иван Чалъков се изказа ласкаво за
Коментари Харесай

Проф. Иван Чалъков: Сега ли ви стана мъчно за лекарите, бе, дами и господа? Довчера бяха боклуци, а днес герои

Кадър и видео: Евроком

Проф. Иван Чалъков се изрече ласкаво за лекарите, които са на първа линия в борбата с ковид. Той обаче подлага на критика признатия Национален проект за дейности против пандемии.

 

``Времето за равносметки пристигна. За генеричния проект, аз не зная за какво се назовава генеричен. Какво генерира той? Такъв проект има още през 2006 година. Стратегия не се изготвя за няколко дни. Не ви ли мирише на проекта за новата конституция?!``, Това съобщи проф. Иван Чалъков от ИСУЛ в предаването ``Честно казано`` с Люба Кулезич, което се излъчва по ТВ Евроком.

``Този проект би трябвало да бъде резултат на дълготраен труд и правата да се делегират на експерти, на разнообразни експерти от всички разновидности. А това въртене от място на място. Да припомня ли, че преди седмица основният санитар на страната сподели, че груповият имунитет не съществува, а през днешния ден го назова с същинското му име. Има декларация на международни учени, която оспорва общата карантина в света``, добави проф. Чалъков, написа обстоятелства.бг.

``Колективният имунитет е теоретичен факт както гравитацията. Нещата потеглиха от СЗО, ръководена от немедицинско лице. Колективният имунитет се основава и без нас. Всеки естествен развой има начало, развиване и край. Нашата работа е този развой да не отива доста вляво и доста вдясно. Ние не можем да спрем този развой. Капсулирането на хората стопира естествения развой. Време е за ретроспекция на тази епидемия``, счита той.

Поклон пред всички сътрудници без здравните служители. Свалям шапка на персоналните лекари. Дали някой отиде да ги види в кабинетите им, с какво се отопляват. Ако те бяха почнали да преглеждат заболели, щяха да ги обвинят, че смесват потоците. Тези хора са 24 часа на работа. Не можем да изгоним търговците от храма и стана това, което виждаме през днешния ден. Най-високата смъртност е сред нас, лекарите, които работим 24 часа. Промени се облеклото. Сега ли ви стана мъчително за лекарите, бе, дами и господа? Не е комплимент да кажеш на доктор, че е воин. Е по какъв начин доскоро беше отпадък, а през днешния ден воин?``, запита с отвращение проф. Иван Чалъков.

Целия диалог на Люба Кулезич с проф. Иван Чалъков можете да изгледате след 35:24 във видеото:

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР