Кадър и видео: БНТЗащитникът на Европа 20 е най-мащабното военно

...
Кадър и видео: БНТЗащитникът на Европа 20 е най-мащабното военно
Коментари Харесай

Предстои най-голямото американско военно учение в Европа от 25 години. САЩ изпращат 20 000 войници

Кадър и видео: Българска национална телевизия

" Защитникът на Европа 20 " е най-мащабното военно разрастване на сили на Съединени американски щати в Европа от края на Студената война. В учението ще вземат участие общо 37 000 бойци: 20 000 от Съединени американски щати, останалите - от страните членки на НАТО.

Учението ще се организира с 33 000 единици бойна и спомагателна техника на територията на Полша, Германия и Балтийските републики, заяви.

Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО: НАТО е защитителен съюз и това обучение е с отбранителна цел. То илюстрира мощния ангажимент на Съединени американски щати към НАТО и към свободата и сигурността на Европа. Не търсим борба с Русия.

По сюжет откакто бойците прекосят Атлантика, ще се въоръжат с техниката, която носят, и съоръжение, особено укрито в секретни точки из целия континент, след което ще се разпилян и съединят с военни формирования на съдружниците из цяла Европа.

 
Генерал Джо Джерард, зам.-командващ силите на Съединени американски щати в Европа: Целта на " Защитникът на Европа " е да изпита способността на Съединени американски щати да дислоцира голям брой войски и техника от Съединени американски щати в Европа и дружно с нашите сътрудници и съдружници бързо да отговорим на всевъзможни рецесии.
Деветте хиляди американски бойци на непрекъсната ротация в Европа към този момент се приготвят да посрещнат идващите от Америка.
Полк. Карл Сондерман, 21-ви батальон " Специални сили ", Армия на Съединени американски щати: През последните няколко месеца нашите поддържащи формирования свършиха неповторима работа, с цел да приготвят техниката за учението. Първият тактически ескорт ще тръгне от Кайзерслаутерн до гарнизона " Берген-Хон.
Това е второто най-мащабно американско-НАТО-вско обучение в Европа в границите на две години - през ноември 2018-а 100 000 военни от Алианса упражняваха на 300 км от съветските граници в Норвегия.

Видео вижте ТУК

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР