Кадър и видео: БНТПозволете ми да започна с един поздрав

...
Кадър и видео: БНТПозволете ми да започна с един поздрав
Коментари Харесай

Фандъкова: Не приемам битката на някои кандидати на живот и смърт, битката за власт

Кадър и видео: Българска национална телевизия

„ Позволете ми да стартира с един привет към всички. Днес е Кръстовден – един от 12-те велики християнски празници. Поздравявам всички, които имат имен ден през днешния ден. Тъй като преданията споделят, че от през днешния ден се обръща времето от лятно към есенно и София влиза в есенен режим. Разбира се, наред със тапите, високия трафик, идва началото и на образователната година. Идва и новия сценичен и културен сезон на София ".Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Българска национална телевизия.

По думите й културната сфера е доста близка и значима за духа на София и опциите софиянци да се срещнат с най-хубавото в областта на културата. Фандъкова подсети, че при започване на работата е направена театралната промяна и че салоните към този момент са цялостни.

" През последните 10 години наложихме скоростно смяната, каквато София не познаваше ", заяви още тя.

„ Днес тя ни се коства като нещо естествено, само че в действителност не е. Тя се дължи на доста работа, на доста явен проект, на доста съответни планове. За да продължи със същата скорост развиването на София, е нужно да продължим смяната на града “, сподели кметът. Тя уточни, че има освежен екип от хора, които са постигнали съществени триумфи в разнообразни сфери, които са подготвени да работят за София.

„ Това ме стимулира, стимулира ме работата за София. Ние излизаме с съответни планове и проект за деяние “, акцентира Фандъкова. Тя уточни, че за 10 години е имало и позволени неточности и пропуски.

„ Сменяла съм хора от екипа, разделяла съм се с хора, това е било обществено ясно тогава, когато има неточност или изгубено доверие. В момента ние имаме смяна и пренастройване на цели, защото по доста от тях към този момент има съществени резултати. Новите планове имат потребност от нова сила и нова хора “, сподели Фандъкова. Тя регистрира, че това не значи, че хората, които са работили доста съществено, няма да продължат.

По думите ѝ наред с новите детски градини сега строим общо 10 учебни здания и 5 нови физкултурни салона. „ 16 септември стартира началото на образователната година. Откриваме тази година образователната година в нова постройка на Първа британска езикова гимназия и 112-то учебно заведение. Огромна спортна зала, ремонтиран физкултурен салон, т.е. към този момент британската гимназия има две спортни зали. Поканила съм Данчо Йовчев, уповавам се да оцени това, което е направено. За две години удвоихме потенциала на британската гимназия. Строим сега общо 10 учебни здания с 5 нови физкултурни салона. Това е наред с новите детски градини, които строим. Това е резултат и посока. Посоката е да вършим всичко допустимо да поддържаме духа на София, да възпитаваме нашите деца. Инвестициите в децата и хората са най-важните вложения “, добави още Фандъкова.

" Не е загадка за никого, че нашите съперници работят с внушения и без конкретика ", сподели кметът на София по отношение на изказванията за некачествени поправки, Фандъкова уточни: „ Не бих се лишила от нито един план, тъй като тези поправки и планове са значими за града. Няма по какъв начин да променяме града, инфраструктурата, големите ями, дупки, арматурата, която стърчеше от трамвайните релси по „ Граф Игнатиев “. Няма по какъв начин да оставим града в това положение “. Тя регистрира, че интензивната работа е придружена и с доста проблеми.

„ По отношение на ремонта на „ Граф Игнатиев “, който съм сигурна, че нашите съперници ще употребяват оптимално в акцията – имаше проблеми в плана от 2013 година Тогава беше необятно обсъждан. Впоследствие се оказа, че има много проблеми. Наложи се персонално аз и гл. проектант да се намесим, с цел да могат да се поправят елементи от плана, по тази причина това, което имаме подготвеност да създадем с гл. проектант е да предложим още едни спомагателни механизми за надзор и за носене на отговорност на всички равнища. Подготвили сме искане за законови промени, които да дадат опция да се носи освен финансова отговорност. Вие знаете, че аз съм кметът, който не се колебае да наложи големи наказания. Тук има потребност от професионална отговорност “. По думите й задачата е браншовите организации да могат да дават, само че и да лишават лицензи.

„ Кампанията потегли по метод, който допусках “, сподели тя и посочи, че тя не е изключително чиста. „ Видяхме няколко сходни детайли. Нямам по никакъв метод илюзията, че акцията ще бъде лесна. Не одобрявам борбата на някои претенденти на живот и гибел, борбата за власт. За мен в никакъв случай тази позиция не е била позиция на власт. Това е позиция, която ни разрешава да работиш за смяна, за развиване, за хората. По този метод постоянно съм гледала на тази работа. Разбира се, доста, доста работа. По този метод ще организирам дружно с целия екип акцията ", разяснява Фандъкова.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР