Кадър: Христо Иванов, фейсбукЗа връзките на г-н Иванов с Маджо,

...
Кадър: Христо Иванов, фейсбукЗа връзките на г-н Иванов с Маджо,
Коментари Харесай

Иван Брегов: Всеки, който руши 90-тарския модел, ще бъде мачкан докрай

Кадър: Христо Иванов, фейсбук

" За връзките на господин Иванов с Маджо, стана ясно, че най-малко към този миг такива няма. А в случай че е имало, дано прокуратурата се произнесе. Нека да забележим дали актуалната изпълнителна власт не е по-обвързана или трайно обвързана с 90-тарските силови групировки. " Този коментар направи в изявление за предаването " Преди всички " по БНР Иван Брегов от Правната стратегия на Института за пазарна стопанска система. Брегов сподели това във връзка имитация на водача на " Да, България " Христо Иванов след споменаване на Младен Михалев - Маджо по време на лъчение онлайн на митингите. 

" Всеки самоуверен човек, който излезе и реши да унищожи 90-тарския модел, на който към този момент 30 години ставаме негова жертва, ще бъде мачкан до дъно. Въпросът е до каква степен ние сме зрели да дадем отбрана на този човек, да го подкрепим ", съобщи Брегов, който не се тормози от развоя на събитията към Христо Иванов.

" Аз персонално не се тормозя. Всеки от нас, който има такива претенции, бива очернян в медиите на властта и попада в някакъв капан, по този начин щото да се обезсили неговото изпитание, само че това не би трябвало да ни отчайва. "

Относно протестното искане за оставка на основния прокурор Иван Брегов означи, че то не е непозволено, а по-скоро има непозволена отбрана на основния прокурор от подчинената му прокурорска гилдия и редовите прокурори, което е разбираемо. 

С сегашния модел прокуратурата не може да бъде стимулирана, безапелационен е Брегов. По думите му редовият прокурор не се усеща предпазен в работата си.

„ През годините съзнателни, редови прокурори надигат глас - или напущат системата, или им биват проведени дисциплинарни производства. Тоест вътре има форма на опозиция, само че тя бива смазана посредством разрешени от правото средства. Близо 2 хиляди прокурори има в България – не можем да ги оставим на ръцете на една персона да ги управлява и да унищожава напъните на цялата институция ", счита Брегов.

За първи път ставаме очевидци на това, че хората не излизат да стачкуват за по-високи приходи, с съответни обществени претенции, а настояванията им са за правдивост в обществото, акцентира той пред " Хоризонт " и добави, че до момента в който това го има като искане на улицата, в един миг то ще бъде институционално припознато на територията на политиците.

Иван Брегов е безапелационен, че пътят към по-работеща прокуратура минава през публичния напън. " И с планувания от Конситуцията ред - преди всичко това може да пристигна от президентската институция, може да стане и по самодейност на народните представители. "

Целта е " да изправим статута на основния прокурор, тъй че той да не бъде безспорен владетел ", както и да се ускори публичният контрол върху работата на прокурарската гилдия на Висшия правосъден съвет посредством лица, които не са редови прокурори, разясни Брегов. 

На едната везна са Баневи, Арабаджиеви и Божков, само че на другата са Пепи Еврото, Осемте джуджета, една къща в Барселона, неизяснени записи, в които министър-председателят зцаплашва български евродепутат, казусът „ КТБ “, редица проблеми, които прокуратурата не проверява, сподели още Иван Брегов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР