Кадър: Господари на ефира, фейсбукПродължавам все повече да се притеснявам

...
Кадър: Господари на ефира, фейсбукПродължавам все повече да се притеснявам
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Дотук направихме правилните неща. Редица страни сега прилагат нашите мерки

Кадър: " Господари на ефира ", фейсбук

Продължавам от ден на ден да се тормозя от ковид. В началото слушахме лекарите, че грипът е по-страшен. Много страни подцениха заплахата. Ние сформирахме един действен щаб, с цел да можем да взимаме най-правилните ограничения. Животът ни потвърди какъв брой навременни и верни са били ограниченията ни. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на живо за " Господари на ефира " в обществената мрежа Facebook.

" Дотук направихме верните неща. Редица страни в този момент ползват нашите ограничения. Това е нещо непознато за медицината и света ", акцентира той, написа Novini.bg.

" Вървим по доста тънка нишка - хем да съблюдаваме ограниченията, хем да не се паникьосват хората. Движим се вярно и то със съдействието на обществото ", сподели Борисов.

Началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски коментира, че концепцията на по-строгите ограничения е да се предотврати скупчването на хора. " Никога не да бъдат възприети каквито и да са ограничения от всички ".

" Маската служи, с цел да ни защищити. Всеки може да си ушие такава. Една кутия цигари коства колкото една маска. Ако не минем за 2-3 месеца тази рецесия, след това ще би трябвало да се оправяме със социално-икономическите ограничения. За тези, които не могат да отделят 3 лв. и да си купят маска, ще осигурим. Насила не можем да сложим на никой, само че във всички слуаи оказва помощ ", акцентира министър председателят Борисов.

Борисов още веднъж акцентира, че тази рецесия е неприятна като война. " Най-лошото по време на война са дезертьорите. по тази причина върнах обратно през днешния ден със наложителното носене на маски. Опитахме се да убедим хората, че това е за тяхно положително ".

Вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че всички старания би трябвало да се впрегнат в тази обстановка. " Не е време за дребни политически сметки. Най-голямата задача е да спасим човешките животи, на второ място - да спасим стопанската система. Ние се готвим за най-лошия сюжет ", призна той.

" Кризата към този момент е доста тежка ", допълни Бойко Борисов. " Веднъж имаме жертви и тежко болни, има хора без работа и компании, които може да банкрутират ". Премиерът не скри тъгата си по дните, преди да се появи коронавирусът.

" Всичко, което вършим е да се подготвим с буфери. Ние и в този момент имаме 5-6 милиарда за харчене, само че в случай че в този момент не се подготвим, фактически няма да имаме пари ", изясни министър председателят, отговаряйки на рецензиите на президента Румен Радев.

" Колкото по-малко изхарчим по време на рецесията - по-добре - по тази причина го вършим. Искаме да се подготвим. Системите са цялостни с пари. Откъде даваме 60 млн. лв. за пенсионерите? Една година ще плащаме 60% за хората, останали без работа ", разясни той.

" Всяка мярка е с схващане, че не би трябвало да има скупчване на хора. Предприятията би трябвало да продължат да работят, тъй като другояче колапсът ще е цялостен. Германските и немските фабрики ще употребяват рецесията, с цел да минат на електрически автомобили. Оптимистично е милиард да похарчим. Най-важното е здравето. Ние бяхме първите, които реорганизираха стопанската система си ", акцентира министър-председателят.

" Яви ли се количество достоверни проби, сигурно ще получим. Ние имаме и разменна монета - облеклата се търсят от всички. ", увери Борисов. Той добави, че се създават по 1000 дневно. " Благодаря на всички, тъй като това е сближение на нацията. Аз се гордея с българите ", акцентира той.

Дончев изясни, че до дни ще се показа на жителите мобилно приложение, което ще размени носенето на декларация.

" Аз съм надълбоко набожен човек. Без Господ нищо не става. Винаги сме помагали на църквата, колкото сме могли. Мерките, които оферират от църквата за момента остават по този начин. Вярвам, че те ще провеждат по този начин нещата, че всеки да може за Великден да мине и да си възпламени една свещичка ", сподели той.

" Кризата е огромна на всички места. Съединени американски щати са с най-вече болни. Дано не ни се постанова да употребяваме фондовете. Имитираме този дълг, с цел да има сигурност. Десетки стотици има в българските банки. Трябва да сме умни и рационални. Дай Боже да мине рецесията, тогава българите още веднъж ще тръгнат по питейни заведения, нощни заведения, заведения за хранене ", счита Борисов.

Във връзка със кончината на майката и дъщерята, които починаха от COVID-19 в Благоевград, началникът на оперативния щаб съобщи: " Заболяването протича друго. Моите съболезнования към околните. Рязкото утежняване на положението на пациентите от време на време се развива в границите на два дни ", сподели ген. Мутафчийски. Той посочи, че в случай че положението не е тежко, пациентите се изолират у дома.

" Препоръчвам да се пренасочат даренията и към по-малките лечебни заведения. По сметката на Министерство на здравеопазването може да се дарят средства, които биха помогнали за справяне с рецесията. София има потенциал и леглова база, в по-малките обитаеми места, има по-голяма потребност от помощ ", посочи той.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР