Кадър Фейсбук, новини.бгСлужебният министър на икономиката Кирил Петков се възмути

...
Кадър Фейсбук, новини.бгСлужебният министър на икономиката Кирил Петков се възмути
Коментари Харесай

Кирил Петков за депутатите: Трябва ни спешна актуализация, те се занимават с интриги

Кадър Facebook, вести.бг

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков се възмути от протичащото се в Народното събрание.

" Направих отвод от канадското си поданство, преди да встъпя в служба като министър. Това съобщи пред медиите в Народното събрание министърът на икономиката Кирил Петков ", предаде 

„ Този отвод е нотариално удостоверен. За мен е доста забавно, когато сега има липса на актуализация на бюджета, няма пари за бизнеса, за хората на първа линия, няма пари за пенсия, ние сме на прага да не можем да поемем идната Ковид вълна, от всички вероятни цели, с какво взема решение да се занимава това Народно заседание – с някакви интриги “, възмути се той.

Наистина апелирам, в случай че имате народен представител в това Народно заседание, в случай че управлявате бизнес, в случай че сте пенсионер, в този момент е моментът да се свържете с вашите народни представители. В момента те би трябвало да си свършат работа с актуализацията на бюджета ", обърна се Петков с молба към публицистите и всички жители. 

„ Има пари в страната. Само въз основата на тяхното решение е дали ще можем да ги използваме “, безапелационен бе той.

И изясни, че единствено при актуализация ще се освободи запас от 430 милиона лв., които ще са подготвени за социално-икономическите ограничения. 

Междувременно министърът удостовери, че Анастас Гогов е назначен като шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК)

„ Аз персонално съм доста благополучен да покажа на администрацията по какъв начин се прави транспарантен конкурс, в който не се дават имена, единствено се следи кой ще е крайният резултат “, аргументира мнението си той.

" Нямаме време, всеки ден би трябвало да се напредва с нещо ", добави още Петков. 

" Има пари в страната, единствено на база на решение на народните представители зависи накъде ще бъдат ориентирани те. От заран до вечер идват от бизнеса да питат какво ще се случи с новата коронавирус вълна. Ако бюджетът не бъде признат, нищо няма да се случва, другояче ще имаме 400 млн подготвени за помощ. Трябва да одобряват обновения бюджет. 

Да създадат това, вместо да се занимават на коя дата съм се отказал от канадското си поданство.... "



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР