Кадър: facebook.com/RTnewsЩурмът на Капитолия доведе до оставка на министър в

...
Кадър: facebook.com/RTnewsЩурмът на Капитолия доведе до оставка на министър в
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения на 15 души за ексцесиите в Капитолия

Кадър: facebook.com/RTnews

Щурмът на Капитолия докара до оставка на министър в Съединените щати. Оттегли се отговарящият за превоза Илейн Чао. 

Повдигнати са обвинявания на 15 души за насилието в Капитолия, в това число на мъжа, който беше сниман в офиса на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и който беше задържан през днешния ден, заяви правосъдното министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

" Можем да обявим привличане под отговорност на 15 души от федералното правораздаване ", заяви Кен Кол от офиса на федералния прокурор на Вашингтон.
Сред обвинените е мъж, който държал 11 коктейла " Молотов " в кола покрай Конгреса, различен, който нанесъл юмручни удари на служител на реда от защитата на Капитолия, с цел да си пробие път и мъж, който влезнал със заредено огнестрелно оръжие в постройката на Конгреса.

Ричард Барнет, който влезнал в кабинета на председателката на Камарата на представителите, където театралничил за фотоси и оставил обидно обръщение, е арестуван в Литъл Рок, щата Арканзас и е упрекнат в навлизане с принуждение в Конгреса.

Скоро ще има и други арести, даде обещание Кол. " Имаме стотици прокурори и сътрудници, които работят без спиране от три командни центъра ", сподели той.
 
Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР