Кадър: ЕврокомТрансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на протест пред

...
Кадър: ЕврокомТрансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Трансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването

Кадър: Евроком

Трансплантирани пациенти от цялата страна излязоха на митинг пред постройката на Министерството на здравеопазването. Причината е, че след трансформирането на клиниката по нефрология в Александровска болница в Covid поделение, не знаят къде ще бъдат лекувани, оповестява " Евроком ".

Междувременно и началникът на клиниката по нефрология и трансплантации в Александровска болница проф. Емил Паскалев подаде оставка. Трансплантираните разясняват, че той и неговият екип са били единствените експерти, които са следили за положението на пациентите, а новият екип нямал нужната експертиза.

Пациенти на проф. Паскалев също бяха на мястото, всички разясниха за неговото професионално отношение.

" Имам бъбречни проблеми от 17 години. През всичкит тези години има един диспансер в България, който наблюдава положението ми и ми прави проучвания. Когато трябваше да направя следващо проучване, с цел да проследя положението си ми споделиха, че диспансерът е закрит. Обясниха ми, че диспансерът е изместен пред арката към нефрологичното поделение. Когато отидох там и ги помолих за обзор те ми споделиха, че там не е изместен никакъв диспансер. Когато отидох на остарялото място нашата документи беше по стълбите и коридорите в найлонови чували, а диспансерът е празен. По-късно разбрах, че целият екип отпред с проф. Емил Паскалев са подали оставка ", това разяснява един от пациентите на проф. Паскалев Димитър Анастасов. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР