кадър: ``ЕвроДикоФ````На темата с външния ни дълг трябва да се

...
кадър: ``ЕвроДикоФ````На темата с външния ни дълг трябва да се
Коментари Харесай

Даниела Бобева: България постоянно увеличава външния си дълг, а няма причина за това

кадър: ``ЕвроДикоФ``

``На тематиката с външния ни дълг би трябвало да се огледа съществено и обективно. Българските жители като цяло не се интересуват от тази тематика, само че това ни визира доста. От една страна, ние фактически като безспорна стойност, сме измежду страните с най-нисък дълг и това е целенасочена политика на всички държавни управления от въвеждането на валутния ръб у нас. От друга страна обаче, през последните години ние непрекъснато усилваме този дълг и то без да имаме съществени аргументи “. Това съобщи в предаването „ ЕвроДикоф “, излъчващо се по ТВ Евроком, някогашният вицепремиер Даниела Бобева.

Тя напомни, че през 2009-та година дългът ни е бил 14% от брутния вътрешен артикул на страната, а в този момент към този момент е над 20% от Брутният вътрешен продукт.

„ Ние вървим към един по-висок дълг и то с много ускорени темпове. Трябва единствено да кажа, че Гърция, която постоянно се показва като страна за негативен образец, единствено за три години от 76% външен дълг, направи 176%. Това идва да ни покаже, че задължения доста елементарно се вършат, само че доста мъчно се стопяват “, уточни още някогашният вицепремиер в държавното управление на Пламен Орешарски.

Бобева бе безапелационна, че стопанската система ни няма потенциал да поеме огромен дълг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР