кадър: CNNПентагонът нареди на армията да приведе няколко военно-полицейски подразделения

...
кадър: CNNПентагонът нареди на армията да приведе няколко военно-полицейски подразделения
Коментари Харесай

По заповед на Тръмп - армията е готова да влезе в Минеаполис

кадър: CNN

Пентагонът подреди на армията да приведе няколко военно-полицейски подразделения в подготвеност за разполагане в Минеаполис, предава нюйоркският клон на телевизионния канал NBC, представен от “Фокус ”.

Губернаторът на Джорджия в това време разгласи изключително състояние, с цел да активизира Националната армия поради насилието в град Атланта, избухнало поради убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис.

На бойци от Форт Браг в Северна Каролина и Форт Дръм в Ню Йорк е подредено да имат подготвеност за разполагане в Минеаполис в границите на четири часа, в случай че бъдат призовани за задачата, настояват източници, поискали анонимност, само че директно осведомени със заповедта. Твърди се още, че на военни в базите в Колорадо и в Канзас е даден период от 24 часа за същата задача, допълва offnews.bg.

Заповедите за подготвеност са дадени устно в петък, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изиска от министъра на защитата Марк Еспър разновидности по какъв начин военните да оказват помощ за потушаване на размириците в Минеаполис, откакто митингите прераснаха в грабежи и палежи в някои елементи на града. Президентът изиска от Еспър благоприятни условия за бързо разрастване на военните, в случай че митингите в Минеаполис излязат отвън надзор, съгласно един от високопоставените чиновници на Пентагона, поискал анонимност.

Според него военните елементи ще бъдат ситуирани според закон от 1807 година, последно употребен през 1992 година по време на безредиците в Лос Анджелис поради процеса против Родни Кинг.

Според източниците, двама от които са чиновници в Министерството на защитата, частите във Форт Дръм ще бъдат ориентирани към Минеаполис. Приблизително 800 американски бойци ще бъдат изпратени в града, в случай че обстановката наложи намесата им, разяснява медията.

Протестите избухнаха в Минеаполис тази седмица, откакто се появи видео, на което се вижда по какъв начин чиновник на органите на реда малтретира Флойд. По-късно той умря от получените контузии, а служителят на реда беше задържан и упрекнат в ликвидиране от трета степен.

 

 

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР