Кадър Bulgaria ON AIRТрябва да бъдем отговорни към децата ни

...
Кадър Bulgaria ON AIRТрябва да бъдем отговорни към децата ни
Коментари Харесай

Георги Миндов: Длъжни сме да ваксинираме децата си

Кадър Bulgaria ON AIR

Трябва да бъдем виновни към децата ни и да ги имунизираме. Защото в случай че едно дете не бъде имунизирано, то става притежател на вирус или вариант. Оттам има риск да тръгне епидемиологична конюнктура. Това съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR ръководителят Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов.

Той добави още, че имунизациите работят и по тази причина няма болести.

,,В обществото се основава подправеното чувство, че няма заболявания, а това не е по този начин. Болести може да няма, само че това е поради резултата от ваксините``, сподели доктор Миндов, представен от вести.бг.

По въпроса с морбили експертът съобщи, че в Европа има регистрирани 33 смъртни случая от тази болест точно поради неваксиниране.

,,В България записаните случаи са 7, само че без съдбовен край. Трябва да се знае, че това е рискова и смъртоносна болест, в случай че не бъдат подхванати нужните мерки``, уточни той.

Накрая Георги Миндов показа, че поръчките за ваксини се вършат за 2-3 години напред и страната ни би трябвало да работи по-експедитивно в това отношение.

,,Това са неща, които не може да се договорят. Няма по какъв начин да ни ги дадат без пари, въпреки всичко това са международни производители на ваксини``, заключи Миндов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР