Кадър Булфото, С.ТрифоновМакар днес Слави Трифонов да обяви подкрепа за

...
Кадър Булфото, С.ТрифоновМакар днес Слави Трифонов да обяви подкрепа за
Коментари Харесай

Гласове: Тежък разрив между Радев и ИТН

Кадър Булфото, С.Трифонов

Макар през днешния ден Слави Трифонов да разгласи поддръжка за Румен Радев за идващ мандат, министрите от служебния кабинет на президента не откриха никакво място в нито едно от държавните управления, които предложи Има Такъв Народ.

Нещо повече - от Има Такъв Народ нападнаха Асен Василев и Тошко Йорданов го разгласи за апаш на интелектуална благосъстоятелност. 

Възможно ли е Трифонов просто да употребява престижа на Радев като ракета притежател за идните избори, тъй като вероятността да откри различен сполучлив претендент, на който да разпореди поддръжка са същите като с предложенията му за вътрешен министър. 

Според сайтът  " Гласове " има тежък раздор сред Има Такъв Народ и Радев.

Ето какво написа изданието:

Президентът Румен Радев е освободил Теодора Генчовска като основен специалист в администрацията си, научи " Гласове " от свои източници. Генчовска е номинирана за министър на защитата в проектокабинета на " ИТН ", който би трябвало да бъде гласуван в сряда.

Според източниците на " Гласове " формалните мотиви за това решение били, че Теодора Ганчовска е претендент за министър и не може да продължи да работи в президентството. Всъщност истинската причина е в настъпилия раздор сред Румен Радев и Слави Трифонов, след като Мая Манолова и Христо Иванов предложиха Има Такъв Народ да номинира трима от служебните министри в своя кабинет. Последва остра реакция на Трифонов и неговите хора.

Дотогава сред президентството и Слави Трифонов се наблюдаваше синергия. Лидерът на Има Такъв Народ беше загатнал, че би подкрепил Радев за втори мандат, а президентът помогна да се приемат поправките в Изборния закон, които облагодетелстваха Има Такъв Народ, като даде време на депутатите, забавяйки връчването на втория мандат в предишното Народно заседание. Промените бяха скандално признати за един ден, само че макар спорните оценки за тях и безредните текстове Радев ги обнародва, изневерявайки на правилото си да постанова несъгласие върху сходни законодателни случки. Само допреди две седмици говорители, свързани с президентството, се изказваха позитивно за Има Такъв Народ и опитите му да сформира кабинет.

Най-странното е, че Теодора Генчовска бе номинирана за министър и в първото предложение на Слави Трифонов за държавно управление с министър председател Николай Василев, което той разгласи в деня след последните избори на 11 юли, само че продължи да работи за президента и не бе освободена от поста си. Въпреки всички кавги, които Слави Трифонов и Има Такъв Народ провокираха в последните месеци, Румен Радев не сподели нито една сериозна дума за тях, до момента в който в това време не пестеше рецензиите си към ГЕРБ. Сега обаче идилията е завършила, а освобождението на Генчовска е знак за настъпилия раздор, настояват нашите източници.

Коя е Теодора Генчовска

Експерт по защита и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия. Генчовска има спомагателни квалификации в Германия, Италия, Англия и Съединени американски щати. Кариерата ѝ стартира в Генералния щаб на Българската войска.

Преминава през всички равнища и доближава до поста шеф на отдел " НАТО и Европейски Съюз " в Министерството на защитата, като отговорностите ѝ включват направа на експертни позиции и отчети за нуждите на политическото управление на ведомството.

Като основен специалист в президентството е била член на координационното звено за реализацията на българското домакинство на самодейността " Три морета " в София. По време на кариерата си във военното министерство е била член на всички български делегации в последните срещи на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Също по този начин е била подчинена на сегашния длъжностен министър председател Стефан Янев по време на работата му в МО. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР