Кадър Булфото и 7/8Нова атака срещу служебен министър от страна

...
Кадър Булфото и 7/8Нова атака срещу служебен министър от страна
Коментари Харесай

ИТН удари и Кирил Петков. Обвиниха го в конфликт на интереси и го свързаха с Плевнелиев

Кадър Булфото и 7/8

Нова офанзива против длъжностен министър от страна на Има Такъв Народ.

След като сутринта Тошко Йорданов съобщи, че служебният финансов министър Асен Василев е бил наказан за кражба на комерсиална благосъстоятелност, съпартиецът му Любомир Каримански се опита да удари и министъра на стопанската система Кирил Петков, като под формата на въпрос го упрекна в спор на ползи.

Василев и Петков бяха харесани от Демократична България и ИБГНИ за бъдещи министри в бъдещия кабинет с мандат на Има Такъв Народ и се допуска, че трите партии водят договаряния, съобщи  . 

Атаката против Петков наподобява координирана, тъй като редом с изявлението на финансиста Каримански, който се чака да е номинация на Има Такъв Народ за министър на финансите, бяха оповестени " следствия " в няколко медии, близки до статуквото. 

Въпроси изказвания

Каримански първо заяви, че зам.-министърката на финансите Виолета Лорер реализира наблюдаване над фонда “Джереми ”, до момента в който нейният брачен партньор Даниел Лорер е сътрудник във компания “Прайдкар ”, която е сътрудник на Министерството на стопанската система в “Джереми ”, което е обществена информация.

Каримански попита: " Тъй като вие сме ревнив войник, господин министър, против корупцията и недопускане и спор на ползи в българската страна, както и ние желаем това да бъде, да кажете дали посоченият нагоре факт може да се смята за спор на ползи? " и " Имате ли някаква съгласуваност с Еллив Гури, Даниел Лорер, както и с Евгени Ангелов, стопански консултант по времето на президента Плевнелиев и ръководител на Българската асоциация за дялово и рисково финансиране? ".

Той попита още дали  " тези господа " са го съветвали " за фишовете за финансовите принадлежности, свързани с Националния проект за възобновяване и резистентност? Друго негово изказване под формата на въпрос беше: " Защо, откакто поехте властта в МИ и МФ, не променихме корупционните критерии в така наречен Фонд на фондовете, заложени от самото МФ и допускам съветвани в МИ. Тези критерии се зададоха по времето на Владислав Горанов с протекциите на Томислав Дончев и сътрудниците на Фонда са от времето на ГЕРБ. Например “Силвър лайн ”, ръководен от Евгени Ангелов, дали той не обира плодовете на посетите от дълго време семена, възползвайки се от властта си като стопански консултант на Плевнелиев? " Поредният негов " въпрос " беше: " Как тъкмо се борите против корупционните практики и смятате ли, че Фондът на фондовете работи транспарантно по критериите на ГЕРБ и спазвани от вас?

Петков отхвърли обвиняванията на Каримански. " Едно от най-ценните неща е моята самостоятелност ", сподели той. " Управлявах една доста сполучлива компания, финансирана с частен капитал, в която аз съм мажоритарен притежател. Никой не може да ми се обади по телефона и да ми каже какво да върша ", сподели Петков. За Виолета Лорер сподели, че рядко е срещал подобен експерт. Той описа, че тя е работела за европейска компания над 10 милиарда евро капитал и целият ръб я молел да остане да работи, а не да се върне в България.

По-рано днес служебният министър на финансите Асен Василев видя " една доста дълга ръка на Движение за права и свободи и Тошко Йорданов ". Спечелил съм всички каузи в Ню Йорк. Това е остаряла история, от 2013 година е по медиите, съобщи още Василев в коридорите на Народното събрание.

Парламентарното чуване на Петков беше за положението на Българската банка за развиване. Той сподели, че оправданията на бившето ръководство на банката относно това за какво са се давали толкоз огромни заеми, са, че били печеливши за банката. " Това, което обаче виждаме е, че през 2020 година имаме загуба от 130 милиона лв., а за 6-те месеца на тази година загубата ще е близо 100 милиона ", сподели той. Според Петков това опровергава техните изказвания.

Той означи още, че не е било по никакъв метод следено дали има някаква съгласуваност на кредитополучателите, в противен случай, те са работили на тъкмо обрания на логиката метод, като са се опивали да оправдават, че риск няма. Другият проблем е, че междинният матуритет на тези 20 заема надвишава 10 години и множеството от тях имат така наречен балонно заплащане най-после, уточни пред депутатите министър Петков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР