Кадър: БТВЗа определянето на 8 лева субсидия на глас за

...
Кадър: БТВЗа определянето на 8 лева субсидия на глас за
Коментари Харесай

Депутат от ДПС: Договорка между ГЕРБ и БСП направи партийната субсидия 8 лева

Кадър: БТВ

За определянето на 8 лв. дотация на глас за партиите в бюджета за 2020 година има сделка сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин.

Когато се гласоподава закон за бюджета на второ четене, нали не допускате, че ГЕРБ ще отидат неподготвени. Получи се патова обстановка, в която трябваше да се наруши правилника и реда в Народното събрание. Фактът за нарушение на правилника и фактът, че се оказаха неподготвени, демонстрира, че сделката е сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, за което съобщихме още сутринта. Движение за права и свободи реагира по този метод, тъй като става въпрос за една доста сензитивна за българското общество, съобщи Ебатин.

Тъй като тази тематика е доста значима и цялото обществото е сензитивно по нея, би следвало политическите партии да реагират квалифицирано по нея. Имаше вид дотацията да падне, а в случай че към минаваме към финансиране от държавния бюджет, да се направи подобен необятен спор, че обществото е наясно какво ще се случи, уточни депутатът от Движение за права и свободи.

При всички случаи е имало и съдружен напън, само че остава годна и сделката сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Едното не излючва другото, добави Ербатин.

Той означи, че Движение за права и свободи не е срещу финансирането на партиите, само че съобщи, че по тематиката би трябвало да има един доста необятен спор. Нямаше потребност се стига до такава патова обстановка и специфичен закон за държавната дотация, който да бъде гласуван незабавно след коледните и новогодишните празници. Трябва да има тактика, с цел да не се доближава до сходни неточности и патови ситуаци, разяснява депутатът от Движение за права и свободи.

По мотив признатия на изключително съвещание на държавното управление в събота проектозакон, с който би трябвало да се обезпечи механизъм за без значение следствие на основния прокурор и ограничение на безконтролната му власт, Ерджан Ебатин сподели: След като Венецианската комисия го предлага, ясно е, че има такава справедлива действителност. Приетите в събота промени от Министерски съвет също би трябвало да бъдат подложени на сериозен спор. Движение за права и свободи в никакъв случай не подхожда популистки и е доста значимо в политическото пространство да не се подхожда по подобен метод по съществени тематики.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР