Кадър: БТВВсички стигнахме до консенсус, че действително няма готовност за

...
Кадър: БТВВсички стигнахме до консенсус, че действително няма готовност за
Коментари Харесай

Превозвачи: Стигнахме до консенсус, че действително няма готовност за пускане на тол системата

Кадър: БТВ

Всички стигнахме до консенсус, че фактически няма подготвеност за стартиране на тол системата.

Това съобщи в утринния блок на БТВ Ангел Траков, ръководител на УС на Съюза на интернационалните превозвачи след вчерашната среща сред премиера и представители на транспортния отрасъл, районното и финансовото министерство. На нея стана ясно, че тол системата се отсрочва с три месеца, а бизнес и ръководещи се договориха да се създадат действителни проби на системата, с цел да се уточни и обхватът, и цената.

" Въпросите бяха каква логичност е употребена, с цел да се дефинира обсегът и цените на тол системата и тъй като вървяха клюки, че се употребяват разнообразни модели и се гони някаква цифра - в последна сметка всички стигнахме до консенсус, че няма подготвеност ", изясни Траков. Браншът упорства в обсега на тол системата да попаднат единствено първокласните пътища и автомагистралите. Засега страната не даде явен отговор – подготвена ли е да одобри това предложение, само че уточни че пътищата в неприятно положение няма да се таксуват. Не стана ясно и с какъв брой могат да бъдат понижени тарифите – каквото искане има от сектора.

" Просто, съгласно нас, не е направено в детайли проучване, а ние като отрасъл настоявахме да се създадат подробни проби. Транспортът е нещо, което влиза в себестойността на всеки артикул и ще влезе в кошницата на всеки консуматор ", сподели още той. Траков означи и че съгласно сектора контрактуваният консенсус е знак, че фактически тези такси, които са препоръчани първоначално, са много високи и ще оскъпят продуктите от първа нужда.

" Ние не желаеме да не плащаме такси, ние сме уверени, че би трябвало да се заплащат такси, ние сме най-големите консуматори на пътната мрежа ", безапелационен бе ръководителят на УС, Съюз на интернационалните превозвачи. Той добави, че даже са предложили помощта си при тестванията и счита, че и операторите, които ще събират тол таксите също би трябвало да се включат, с цел да се дефинира обсегът на пътищата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР