Кадър: БТВВодещият Антон Хекимян зададе неудобни въпроси на вицепремиера Екатерина

...
Кадър: БТВВодещият Антон Хекимян зададе неудобни въпроси на вицепремиера Екатерина
Коментари Харесай

Хекимян с неудобен въпрос към Захариева: Пада ли правителството на Борисов, ако...

Кадър: БТВ

Водещият Антон Хекимян зададе неуместни въпроси на вицепремиера Екатерина Захариева. Той я попита в „ Тази заран ” по БТВ дали държавното управление на Борисов е щяло да падне, в случай че не беше признато решението да стартират договаряния за закупуване на F-16, дали цената на изтребителя ще скочи с 300 – 500 милиона и оказвали ли са Съединени американски щати напън на нашето държавно управление за такава договорка.

Ето какво отговори Захариева:

„ Дали цените за F-16 ще скочат, не може да се разяснява в този момент. Съединени американски щати договарят за цени и уловия, едвам откакто се каже „ да ” и когато стартират договарянията.

Дали ще има закъснение на изискуемите две години за договорката? Нека да завършваме договарянията, при тях ще се обясни това нещо. Ние загубихме толкоз доста време, доста значимо е в този момент за парите, които ще дадем, да купим най-хубавото, а не да купим нещо, за което ще дадем още пари. Преди са купувани самолети и кораби за армията, на които няма нито едно оръжие.

Дали, в случай че не бяхме приели решение за F-16 падаше държавното управление на Борисов?

Не. Ние ме си сложили цел за модерно въоръжение на армията и имаме задължения, които сме поели. Нека тази тематика да завърши. ”



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР