Кадър: БТВВицепрезидентът на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, заяви

...
Кадър: БТВВицепрезидентът на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, заяви
Коментари Харесай

Йордан Лечков: Не е наше задължение да създаваме звездно поколение

Кадър: БТВ

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, съобщи в студиото на " Тази заран " по БТВ, че не централата, а клубовете имат обвързване да основават нови футболни гении, а от БФС са дали най-хубавите условия те да вземат участие в националния тим.

" Дали сме тази опция на треньорите да вършат избор. Друг е въпросът какво разполагат. Не е наше обвързване да създадем такова потомство. Аз имам двама сина, не са футболисти, не съм съумял. Това, че ние сме съумели в живота и футбола, не би трябвало да носим подобен негатив, в случай че някъде нещо куца. Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния тим. Те са подсигурени, аз мога да приказвам в тази посока. Всичко друго - триумфите, трудът и потта, се кове в клубните тимове. Ако подлагаме на критика, би трябвало да е градивно и да посочваме къде са нещата. Имаше преди спортни интернати, в този момент са закрити. Прекалено доста желаете от нас. Име огромен отлив на деца, физкултура не се играе... Старая се да посоча от къде би трябвало да се почне - от учебно заведение, от физическото, след това клубовете ", съобщи Лечков.

" Аз съм на социална служба в БФС, пари не получавам и не би трябвало да давам пояснения. Всеки си има някакви задължения. Ние сме виновни за изискванията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на надпревари, мероприятия? Това е ролята на БФС. На клубно равнище би трябвало да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на " Аякс ". Знаете ли какъв брой се употребява? 5%! Клубовете не желаят, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен. Ние не сме задължени да вършим това като Футболен съюз ", добави той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР