Кадър: БТВВъздухът е такъв, какъвто е. Не е вярно, че

...
Кадър: БТВВъздухът е такъв, какъвто е. Не е вярно, че
Коментари Харесай

Експерт: Над София пада един капак, който не позволява да има движение на въздуха

Кадър: БТВ

Въздухът е подобен, какъвто е. Не е правилно, че нашите станции демонстрират неверни данни. Важното е, че станциите ни са ситуирани, където хората живеят и работят, а не в парковете и градините. Това сподели специалистът Петър Киров в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Датчиците са точкови. Нашите станции са над 400 в София, а в страната над 1000. 48 страни употребяват тази система в Европа. Над 15000 са те в целия свят “, стана ясно от думите му, по отношение на рецензиите, че данните се разминават с тези на Министерство на околната среда и водите.

„ Най-високата степен на замърсяване, регистрирана от системата, се оцветява във виолетово. Най-замърсено е в регионите, където се употребяват въглища и се горят боклуци, като кв. " Факултета ". Подкрепяме дейностите на кмета в тази тенденция “, съобщи Петър Киров.

„ Мъглата над София е вследствие на инверсията. Над София пада един похлупак, който не разрешава да има придвижване на въздуха. Това е влагата с цялата нечистотия, която ние сами сътворяваме. Трябва да се работи по всички посоки против замърсяването на въздуха “, сподели още специалистът.

„ Може би повода за разминаване на данните е в техническите характерности на измервателните устройства. Смятам, че всички старания са значими. Приветствам напъните на жителите. Трябват сложни ограничения за справяне с този проблем. Нужно е да има усилване на контрола и вложения “. Това сподели по-рано някогашният министър на околната среда и водите Ивелина Василева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` р
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР