Кадър: БТВВасил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в

...
Кадър: БТВВасил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в
Коментари Харесай

Васил Велев обясни на Хекимян защо в България не може да се премине на 4-дневна работна седмица

Кадър: БТВ

Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България, изясни в „ Тази заран ” по БТВ за какво в България не може да се премине на 4-дневна работна седмица.

„ Възможен ли е сходен опит, откакто това направи консултанска компания в Русе, само че това се отнася за съответен модел на бизнеса. Дали е вероятен за всички? ”, попита госта си Антон Хекимян.

Ето какво отговори Васил Велев:

„ Дайте бързо де прегледаме главните работни места на българина. Над 500 000 са заети в преработващата индустрия, за 4 часа това прави 20 % по-малко работно време, може да се създаде 20% по-малко при равни и други усовия.

Ако приемем, че се почива повече, ще дойдат на работа хората с усъвършенствано въодушевление и възторг, само че това не важи за машините. Те не могат да се въртят по-бързо, в сравнение с е проектирано и заложено в технологията и изработването. Особено, в случай че пък работят 24 часа 7 дни в седмицата, което не е изключение.

Ако се понижи работното време и се създава по-малко, ще се заплаща и по-малко. С 20 % биха намаляли приходите, тъй като някои разноски ще останат същите - налози, защита.

За да се създаде същото количество, би трябвало да се наемат повече служащи и те да се съгласят да получават по-малко с 20 %. Същото важи и за търговията и превоза, би трябвало да се усили билетчето с 20 %. ”

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комен
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР