Кадър: БТВВ Тази сутрин по БТВ проф. Тодор Кантарджиев коментира

...
Кадър: БТВВ Тази сутрин по БТВ проф. Тодор Кантарджиев коментира
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев проговори за опасните комари, но Хекимян го прекъсна: Вярно ли е, че западнонилска треска е погубила Александър Велики?

Кадър: БТВ

В „ Тази заран ” по БТВ проф. Тодор Кантарджиев разяснява по какъв начин хората би трябвало да се пазят от рискови комари.

В един миг Хекимян попита госта си правилно ли е изказванието на американски откриватели, че Александър Велики не е жертва на отравяне, малария или коремен тиф, а точно на западнонилска тресчица, и допустимо ли е това.

„ Разпространение на западнонилската тресчица на териториите, където е оперирала голямата войска на Александър Македонски, тогава не се знае дали е имало. Защото западнонилската тресчица е открита в Западен Нил и посредством птиците, които минават през България, с цел да вървят на север. ”, сподели Кантарджиев.

„ Пише, че като се бил върнал, към този момент бил болен. ”, намеси се още веднъж Хекимян.

„ Знам, че са приказваха за птичи грип, приказваха защо ли не, може и да е западнонилска тресчица. Основанието на тези, които приказват за птичи грип, е, че когато е вървяла армията на Александър Македонски, падали птици от небето, умиращи. Но би трябвало да се знае, че птиците придвижват и западнонилска тресчица.

Това са забавни неща и хората би трябвало им да извърнат внимание. Но значимото в този момент е хората да се борят с комарите, да не  допускат комари в спалните си и да не вървят тук-там, където има доста комари и евентуално западнонилска тресчица. ”, добави проф. Кантарджиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР