Кадър: БТВВ Тази сутрин по БТВ Красен Кралев обяви, че

...
Кадър: БТВВ Тази сутрин по БТВ Красен Кралев обяви, че
Коментари Харесай

Кралев изригна с брутален кометар за обвинените в корупция наши тенисисти и разкри, че са разбили мрежа за уреждане на мачове

Кадър: БТВ

В „ Тази заран ” по БТВ Красен Кралев разгласи, че тенисът от дълго време е надминал футбола по корупция. Министърът на спорта направи това изказване, до момента в който разясняваше злободневната тематика с упрекнатите за споразумяване на мачове двама наши тенисисти - братята Карен и Юри Хачатрян.

„ Тенисът от дълго време е изпреварил футбола по потвърдено уговорени срещи и манипулирани резултати. Много по-лесно е да накараш двама души да фиксират резултат, в сравнение с 22-ма души.

75 % от сигналите за манипулиране на срещи са от тези два спорта и съотношението в корупция е две към едно за тениса.

През 2018 година благодарение на България бе разрушена мрежа от хора, които уреждат сходни мачове. Специално зам.-федералният прокурор на Белгия Ерик Фишер пред мен изрече признателност на Българската прокуратура и изпрати специфични поздрави на Сотир Цацаров за съответните дейности и че са помогнали тази мрежа да бъде разкрита.

Нищо чудно тези двама наши състезатели да си били от тази мрежа. Засега няма данни, че в нея е имало други българи. В тази мрежа бяха 13 души от арменско-белгийски генезис и това ме навежда на мисълта, че може би има връзка сред двата случая.

От една страна е доста неприятно, че изобщо в България може да се приказва за такива случаи, само че дано не забряваме, че тези двама наши тенисти са в ранкинга след 3000-то място. Това са състезатели с посредствени качества, на ниско равнище и няма кой знае какво значение за българския спорт, само че неприятно е петното, което се лепва, че може в България да има сходни срещи. ”, съобщи Красен Кралев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР