Кадър: БТВТоку що в Тази сутрин по БТВ здравният министър

...
Кадър: БТВТоку що в Тази сутрин по БТВ здравният министър
Коментари Харесай

Министър Ананиев обяви бомбастична новина – ето кога 18 българи ще получат шанс за белодробни трансплантации

Кадър: БТВ

Току що в „ Тази заран ” по БТВ здравният министър Кирил Ананиев разгласи добра вест за нуждаещите се от белодробна трансплантация в България. Той сподели, че сега има 18 българи , незабавно нуждаещи се от сходна намеса, и в най-скоро време те ще я получат. Нещо повече – в средата на другата година ще се вършат трансплантации и у нас.

Ето какво сподели Киприл Ананиев:

„ Проблемът с белодробна трансплантация е от 2 години и 4 месеца, само че ние към този момент намерихме мярката да ускорим трансплантацията за тези незабавно нуждаещи се 18 българи.

Аз направих смяна в разпоредба 2, с която се регламентират редица болести отвън наложителното здравно обезпечаване.

Според тази смяна, която следва да се направи, трансплантации ще се правят във всички страни, освен в Европейски Съюз, и страната ще заплаща тези трансплантации.

Отговорни за осъщестяване на тази смяна ще са обществените институции НЗОК и Изпълнителна организация „ Медицински контрол. ”

18 българи имат потребност, те са най-спешни. Ще стартираме, откакто наредбата премине публично разискване и стане факт до две седмици. Тогава ще възложа на тези две институции да влязат във връзка извънтрансплантационни центрове, такива има в Съединени американски щати Русия, Украйна. Ще бъдат подготвени и наши експерти, и се надявам в средата на другата година тарнсплантации да се правят и у нас. ”

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР