Кадър БТВСлед дългогодишно чакане и празни обещания жители на град

...
Кадър БТВСлед дългогодишно чакане и празни обещания жители на град
Коментари Харесай

Жители на Стрелча искат сами да си ремонтират улиците

Кадър БТВ

След дългогодишно очакване и празни обещания поданици на град Стрелча са решили да платят от джоба си за ремонта на уличния тръбопровод и асфалтова настилка в своя квартал, заяви bTV, представена от burgas24.bg. Те обаче слагат изискване: Общината да им опрости локалните налози и да употребяват питейната вода гратис няколко години.

На улица " Полковник Тимирязев " в Стрелча тече мътна и ръждива вода. Причината - старите стоманени тръби. Утайката поврежда бойлери и перални:

" Тази наслойка се наслагва, последователно и стартират вероятно да изгарят вътре нагревателите. Водосъдържателят също е в окаяно положение. Излиза мътилка ", споделя Николай Джоргов, гр. Стрелча.

Близо 30 години улицата е и без асфалтова настилка. На хората им е омръзнало от празни обещания и упорстват за съответни дейности:

" Да се смени водопроводът. И да се направи улицата! ", предлага Филип Минков, гр. Стрелча.

" От 28 години чакаме да се постави асфалт. И никой не идва да каже за какво е по този начин ", разяснява Николай Джоргов, гр. Стрелча.

30 фамилии от квартала са изпратили подписка до общината с гледище сами да платят полагането на нов тръбопровод и асфалт. Условието е - общината да им опрости налозите за няколко години:

" За да се предприеме нещо, сме подготвени сами да финансираме част от струващото за улицата. За да може по някакъв метод да тръгне да се извършва този план. Ние желаеме за сметка на налозите - да ни облекчат да не плащаме налозите. " ", споделя Николай Джоргов, гр. Стрелча.

От общината дават обещание до края на седмицата да им отговорят документално:

" Преди 3 години, в случай че се не неистина, написаха писма и го подадохме цялата махала в общината. Само го заведоха и никой не ни обърна внимание ", споделя Николай.

" Отчетено е, че два пъти е направена улицата - всичко е асфалтирано, всичко сменени водопроводи ", съобщи Галя Кремарска, гр. Стрелча.

" Не мога да приказвам за неща, които, първо, не съм участвала... И второ, нямам никаква информация. Хорските приказки, знаете, могат да стигнат доста надалеч. Мога да ви уверя, че тази улица " Полковник Тимирязев ", както и осем други улици, са в план, който община Стрелча е спечелила. Процедурите са минали по този план и следва към този момент пускане на плана ", изясни Гергана Кацарова, община Стрелча.

Проектът обаче е единствено за асфалтиране на улицата, без промяна на водопровода:

" За да се подмени единствено на тази улица, няма да има резултат. Трябва да се подмени на целия квартал. Обаче без план, няма по какъв начин да стане! ", сподели Марин Маринов, шеф на ВиК-Стрелча.

За възможното опрощаване на налозите би трябвало да реши общинския съвет, само че шефът на ВиК е безапелационен:

" Не можем да допуснем това нещо - да подпишем някакви контракти с клиентите, където да не заплащат години или пък 2 години вода. Няма такива закони! ", съобщи Маринов.

Ако не бъдат чути, хората от улица " Полковник Тимирязев " са подготвени за митинг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР