кадър: БтвСеверен поток 2 е завършен на 90 процента.В писмо

...
кадър: БтвСеверен поток 2 е завършен на 90 процента.В писмо
Коментари Харесай

Призовават Байдън да се изкаже за Северен поток 2

кадър: Бтв

Северен поток 2 е приключен на 90 %.

В писмо до Байдън двамата сенатори дефинират плана като рисков.

Двама американски сенатори приканиха президента на Съединени американски щати Джо Байдън да подсигурява използването на глобите, признати през януари и целящи да спрат газопровода Северен поток 2, по който ще се доставя газ от Русия до Германия, съобщи Ройтерс.

Призивът бе насочен в миг, в който представител на Държавния департамент на Съединени американски щати дефинира плана за газопровода като неприятна договорка за Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сенаторите, отправили апела към Байдън, са Джим Риш, който е републиканец и Джийн Шахин, която е демократка. Те приканват Байдън да не отсрочва публикуването на отчет до Конгреса, който се изисква според решението за наказания, признато в границите на закона за годишния бюджет за защитата на Съединени американски щати.

Докладът би трябвало да е подготвен до 16 февруари. В него ще бъдат разпознати фирмите, работещи по създаване на газопровода, фирмите, които обезпечават застраховка на плана и които дават отговор за неговата инспекция. Законът изисква на изброените компании да се наложат наказания. В писмо до Байдън двамата сенатори дефинират плана като рисков.

Северен поток 2 е приключен на 90 %. Но довършването му изисква деликатна работа в дълбоките води на Балтийско море край Дания, където има неизбухнали бомби от Втората международна война.

Съединени американски щати се опълчват на плана от времето на президента Барак Обама и настояват, че той ще ускори икономическото и политическото въздействие на съветския президент Владимир Путин върху Европа.

Проектът за Северен поток 2 се политизира още повече откакто критикът на Кремъл Алексей Навални, токсичен през август в Сибир, бе пратен в пандиза при завръщането си в Русия от лекуване в Германия.

Администрацията на Доналд Тръмп лобираше на експорт на американски втечен природен газ като опция за Европа на съветския газ.

Русия, Германия и консорциумът, изграждащ Северен поток 2, споделят че планът е напълно търговски. В консорциума влизат Газпром и няколко западни компании.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР