кадър бТВПротоколи за 30 млн. лв. разходи ме накараха да

...
кадър бТВПротоколи за 30 млн. лв. разходи ме накараха да
Коментари Харесай

Доц. д-р Александър Оскар: Накараха ме да подпиша протоколи за 30 млн. лв. разходи

кадър бТВ

Протоколи за 30 млн. лева разноски ме накараха да подпиша. Това заяви в ефира на бТВ доц. доктор Александър Оскар, член на управителния съвет на Александровска болница и доктор на годината за 2020 година

На 26 април бях свикан да подпиша 14 протокола от 14 непроведени съвещания на Съвета на шефовете. По никакъв метод не бях уведомяван за тях. Във всеки протокол има решения за консумиране на някаква сума пари, като общо за тези 14 протокола са към 30 млн. лева, изясни той, представен от.

Преди седмица водачът на ДСБ и съпредседател на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов разгласи, че партията разполага със сигнали за злоупотреби с финансови средства в големи размери в най-старата болница в България - Александровска.

Доц. Оскар изясни, че сигналът му, изпратен до някогашния здравен министър проф. Костадин Ангелов и сегашния – Стойчо Кацаров, че е за това по какъв начин се ръководи болничното заведение. „ В моя сигнал на никое място не приказвам за финансови злоупотреби, а че болничното заведение не се ръководи според устава. Считам, че има документна машинация. Това, което ме разтревожи, е неналичието на бистрота и порочното ръководство на една от най-големите лечебни заведения в страната “, сподели още той.

Лекарят съобщи, че е помолил да бъде осведомен с проекторешенията, само че му е отговорено, че това няма по какъв начин да стане и още веднъж е бил приканен да подпише протоколите.

„ Много ме обезпокои протокол от 29 декември 2020 година, съгласно който съветът на шефовете е одобрил предложение на зам.-директора на болничното заведение за разход в размер на 2 187 000 лева, сподели още той. В протокол от идващия месец има разход от 1 200 000 за консумативи, за 500 000 лв. “, безапелационен бе доцент Оскар.

По думите му ръководството на болничното заведение почива на Закона за лечебните заведения и Търговския закон, съгласно който ръководството се реализира от Съвет на шефовете, формиран от трима равнопоставени представители. „ В моя случай аз съм представител на страната. Моята страна е да спазвам интереса на болничното заведение “, сподели той.

Д-р Александър Оскар съобщи още, че през миналата година не е имал никаква информация за протичащото се за оперативното ръководство на болничното заведение и едвам през днешния ден е получил годишния финансов доклад.

„ През март „ сме разискали и приели “ годишния финансов доклад, а аз чак през днешния ден го виждам “, добави той.

От думите му стана ясно, че а последната финансова година задълженията са се нараснали с близо 6 млн. лева, а просрочията с 3 млн. лева Доц. Оскар добави и, че от година насам не е имало съвещания на съвета на шефовете поради пандемията от COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР