Кадър: БТВПроф. Димитър Иванов, председател на Гражданско сдружение Глас, бе

...
Кадър: БТВПроф. Димитър Иванов, председател на Гражданско сдружение Глас, бе
Коментари Харесай

Проф. Иванов запали ефира: 2019 година ще е сложна и преломна за българската икономика, правителството трябва да...

Кадър: БТВ

Проф. Димитър Иванов, ръководител на Гражданско съдружие „ Глас ”, бе посетител в „ Тази заран ”. Той разкри, че идната година ще е комплицирана за българската стопанска система и сподели какво би трябвало да направи държавното управление, с цел да обезпечи мощни вложения.

Ето какво сподели проф. Димитър Иванов:

„ 2019-а ще е комплицирана и преломна година за българската стопанска система, не се обрисува да е година на резултати. Ние влизаме или излизаме от края на едно изгубено десетилетие за българската стопанска система, през което имаше липса на промени и мощна наклонност на обедняване на народа.

Започва сериозна фискална и кредитна проверка на шестте съществени български банки. Българският бизнес, за една огромна част от 2019 година няма да има избавителен бряг, защото банките ще под мощен мониторинг от страна на банковия съюз, инфлацията се подвига, лихвените проценти порастват, не виждаме нови мотори на растежа. Считам, че ще експозира банкрута на един стопански и обществен модел, който дълги години, ние мислехме, че носеше илюзията на непоклатимост, само че той не я носи.

Съветът ми към държавното управление е извънредно активизиране на вниманието върху главните капиталови планове, които стоят пред България – модернизиране на отбранителната промишленост, плана за АЕЦ Белене, газовия турско-български поток, двете Марици, реформиране на БДЖ бранша. Всички тези планове могат да донесат мощни вложения в един миг на комплицирана обстановка пред българската стопанска система. ”

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР