Кадър бТВПонякога хората, за да спестят пари, поставят газови уредби

...
Кадър бТВПонякога хората, за да спестят пари, поставят газови уредби
Коментари Харесай

Експерт обясни новите правила за движение на тротинетките

Кадър бТВ

Понякога хората, с цел да спестят пари, слагат газови уредби в неоторизирани сервизи или сами. Трябва да осъзнаваме своята отговорност. Трябва да осъзнаем, че една неизправна кола на пътя е рискова. Това разяснява ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” Малина Крумова в ефира на бТВ.

Тя разяснява и тематиката за електрическите тротинетки. По думите ѝ те ще се третират като колела.

„ Екологичните транспортни средства ще могат да се придвижват по велоалеи и улици с ограничаване до 50 км/ч. Това е едно от предложенията за контролиране на новите транспортните средства, съобщи Крумова, представена от " Марица ".

„ Не желаеме да ограничим това екологично транспортно средство – то облекчава трафика и разрешава самостоятелно напредване. Тротинетките ще могат да употребяват велоинфраструктура или зони с успокоено придвижване ”, съобщи Крумова.

Тя добави, че по улиците е-тротинетките ще могат да се движат в най-дясната част на платното, само че единствено по такива, където ограничаването за придвижване е до 50 км/ч.

Санкциите се плануват да са същите като при велосипедистите. Въвежда се и възрастово ограничаване – 16 година, а 14 и 15-годишните ще могат да се движат единствено по велоинфрастуктурата. „ Предизвика полемика каската, съгласно нас би трябвало да е наложителна, само че срещаме отпор от ползвателите. Постигнахме единодушие за светлоотразителните детайли в тъмната част на денонощието. Важно тротинетките да имат светлини и начело и откъм гърба ”, съобщи ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ”.

На този стадий тротинетките няма да се записват.

От през днешния ден предложенията са оповестени за публично разискване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР