Кадър бТВОфертите за летище София са отлични и надхвърлиха моите

...
Кадър бТВОфертите за летище София са отлични и надхвърлиха моите
Коментари Харесай

Николай Василев: Най-доброто е концесия за летище София, а не някакъв комунистически западнал порт

Кадър бТВ

Офертите за летище София са отлични и надвишиха моите упования. Това разяснява в предаването " Лице в лице " някогашният министър на транспорта Николай Василев.

Противниците на концесията за летище София желаят някаква социалистическа стопанска система, нищо да не се концесионира, всичко да бъде държавно. Първо не се знае на кого ще бъде обещано летището, състезават се петима огромни претенденти - от Дания, Велокобритания, Франция, Германия. Най-голямата опасност за летището е едно огромно държавно неприятно летище, да бъдем някаква африканска страна с сходно грозно и неприятно летище, разяснява Василев.

Най-правилното нещо е да се концесионира летището. Минимум 20 млн. евро концесионна такса ще получава държавната на година. Това е към 20-25 пъти повече в сравнение с страната получава сега, уточни той.

Освен таксата страната ще получи 550 млн. лева еднократно заплащане още при започване на контракта, които отиват в бюджета. Освен това оператора ще построи нов терминал в София с нова писта.  

Във Варна и Бургас имаме прелестни летища, за какво не и в София, разяснява Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР