Кадър бТВНачинът по който се прави промяна в закона за

...
Кадър бТВНачинът по който се прави промяна в закона за
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Българите не вярват на еврото

Кадър бТВ

Начинът по който се прави смяна в закона за Българска народна банка е неприемлив. Българите не имат вяра на еврото, тъй като не знаят какво ще се случи, а и метода, по който се прави, хвърля подозрения. Това е една крачка към унищожаване на валутния ръб. Ние можем да стоим в чакалнята на еврозоната с години. Това сподели членът на Националния съвет на АБВ и някогашен вицепремиер Ивайло Калфин в ефира на БТВ, представен от вести.бг.

„ Ако няма да се трансформира закрепения курс, за какво трансформират закона тогава? “, пита се той.

„ Ако се прокарва път за въвеждането на еврото у нас, дано го създадат под изискване. Призивът бе да се доверим, само че има тотално сбъркана връзка сред жителите и властта. Не се прави по този начин “, акцентира Калфин.

„ Влизането в предварителния механизъм допуска, че всяка една банка може да желае смяна на курса при някакви катаклизми. В момента няма такива, по тази причина не се постанова да го вършим. Престоят в тази зона е най-малко две години, само че ние би трябвало да се приготвим да стоим по-дълго вътре “, прогнозира Ивайло Калфин.

„ Ако се обезцени левът, някой по-лесно ще си почисти задълженията в левове, ще има напън да се заплаща повече в евро, ще се обезцени левът. На един ще се стопи заемът, само че на различен ще се усили. Това ще се отрази добре на експортьорите. Има риск за стабилността на стопанската система. Подобна смяна в България би трябвало да става законово, а не след решението на двама души “, разяснява той.

Калфин добави, че хубавото на валутния ръб е, че ни дава непоклатимост. „ Левът е постоянен и сме привикнали с това “.

Бившият вицепремиер разяснява и офанзивата на основния прокурор против президента. “С дейностите си Иван Гешев залага бъдещето си. Явно по този начин слага основите на мандата си “, гласеше сбитият му отговот.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР